Afrikalı’nın rızkı Batı’da tavuk yemi

Afrikalı’nın rızkı Batı’da tavuk yemi

Senegallilerin en önemli gıda ve geçim kaynaklarından biri olan balıkçılık, çok uluslu şirketlerin istilasına uğradı. Senegallilerin yiyemediği balıklar, Batı’da tavuk ve domuz yemi olarak kullanılıyor.

Senegal’in başkenti Dakar, Afrika’nın en büyük balık üretim merkezlerinden biri. Burada avlanan ve işlenen balıklar, kıtanın birçok yerine ihraç ediliyor. Ancak son yıllarda Batılı ülkelerin kurduğu balık fabrikaları, Senegalli üreticileri zor durumda bırakıyor. Independent gazetesinin konuştuğu balık üreticisi Tening Ndiaye, “Bizde altın, petrol, elmas yok. Deniz ülkemizin tek kaynağı” diyor.

Ülkede bir milyon kişinin çalıştığı balıkçılık ve tütsüleme sektörlerinin, Rus ve Batılı büyük şirketler tarafından işgal edildiğini belirtiyor. Bu şirketlerin kurduğu balık işleme fabrikalarıyla rekabet edemediklerini ve  balık fiyatlarının arttığını söyleyen Ndiaye, bunun bütün Senegal halkını etkilediğini söylüyor. Zira balık, Senegallilerin en önemli besin kaynaklarından biri. İşin acı yanı ise, fabrikalarda işlenen balığın, Batı ülkelerindeki hayvan çiftliklerinde domuz ve tavuk gibi hayvanlar için yem olarak kullanılması.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN