Afrin şehitlerinin isimleri belli oldu | 27 Ocak 2018

Afrin şehitlerinin isimleri belli oldu | 27 Ocak 2018

Son dakika! Afrin Harekatı'nda 2 şehit haberi yüreklerimize kor gibi düştü. TSK'dan yapılan açıklamada Zeytin Dalı Harekatı'nda 27 Ocak'ta meydana gelen çatışmalarda 2 askerimizin şehit olduğu, 11 askerimizin yaralandığı belirtildi. Şehitlerin Ordu Mesudiye nüfusuna kayıtlı Astsubay Fatih Mehmethan ile Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Piyade Er Hüseyin Koruç olduğu öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yapılan açıklamada, Afrin'de terör örgütü YPG'ye yönelik yapılan Zeytin Dalı Hârekatı'nda 2 askerin şehit olduğu 11 askerin de yaralandığı bilgisine yer verildi. Acı haber Türkiye'yi yasa boğarken, şehitlerin kimlikleri ve memleketleri belli oldu. Afrin Harekatı'nda Astsubay Fatih Mehmethan ve Piyade Er Hüseyin Koruç'un şehit olan askerlerimiz olduğu öğrenildi. 

ŞEHİTLERİMİZ İSİMLERİ VE MEMLEKETLERİ

Şehitlerimizin, Astsubay Fatih Mehmethan ve Piyade Uzman Çavuş Ali Gümüş olduğu öğrenildi. Şehit Fatih Mehmethan'ın Ordu Mesudiye nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Şehit Gümüş'ün Mersin'in Mut ilçesinde yaşayan ailesine acı haber verildi. Gümüş'ün ilçeye bağlı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba evine giden askeri yetkililer sağlık ekipleri eşliğinde şehadet haberini baba Mükremin Gümüş ile diğer aile yakınlarına iletti.

18-01/28/resimid_8803946.jpg

Aile bireyleri gözyaşlarına hakim olamazken, yakınları da taziye için eve geldi. Şehidin baba evi ve sokağındaki diğer evlere Türk bayrakları asıldı. Evli olan şehidin eşinin hamile olduğu öğrenildi.

TSK'dan yapılan açıklamada bugün gerçekleştirilen operasyonlarda 53 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği ve harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 447 olduğu duyurulmuştu. 

18-01/28/5a6cec3bc9de3d23840d760e-1517090079.png

ŞEHİT HABERİ BABA OCAĞINI YASA BOĞDU 

Afrin şehidi Piyade Üstçavuş Fatih Mehmethan’ın acı haberi Ümraniye’deki baba ocağına ulaştı. Acı haberin ardından yakınları ve komşuları şehidin evine akın etti. Binanın önünde bir ambulans da hazır bekletilirken, şehidin evi ve sokağı Türk bayraklarıyla donatıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN