Başbakan Yıldırım: Amaçları Türkiye’yi kuşatmak

Başbakan Yıldırım: Amaçları Türkiye’yi kuşatmak

Başbakan Yıldırım, Afrin operasyonunun sonuç alınıncaya dek süreceğinin altını çizdi. Daha önce PKK’yı Irak’ta koruyan güçlerin örgütü Suriye’ye taşımaya çalıştığını belirten Yıldırım, “Bu harekat bir tercih değil, bir mecburiyet sonucu yapıldı” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin, “Harekatın 8. gününde çalışmalar planlandığı şekilde gidiyor, herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Bu harekat bir tercih değil, bir keyfiyet değil, bir mecburiyet sonucu yapıldı” dedi.

Başbakan Yıldırım, önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kasımpaşa Tüneli’ni açtı ardından özel bir üniversitenin yeni bölüm açılışına katıldı. Yıldırım’ın gütndemin Afrin’deki harekattı. Harekatın 8. gününde çalışmaların planlandığı şekilde gittiğini, herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını vurgulayan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu harekat, bir tercih değil, bir keyfiyet değil, bir mecburiyet sonucu yapıldı. Herkes bir şey söylüyor. Yani sizin İran’dan Akdeniz’e kadar bütün hudutlarınız ötesinde bir şer koridoru oluşacak, buraya bir terör sözde devleti yapılanması içerisine girişilecek, Türkiye de böyle hiçbir şey yapmadan bekleyecek... Böyle bir şey olur mu? 35-40 yıldır bizim bu terör örgütüne karşı ne mücadele verdiğimiz, bizi ne kadar meşgul ettiğini bütün dünya biliyor. PKK, Irak’ta konuşlanmıştı, orada emperyalistler desteğini veriyordu. Şimdi yetmedi, Suriye’ye de taşımaya karar verdiler. Maksat Türkiye’yi kuşatmak, Türkiye’nin enerjisini azaltmak. Plan çok açık, çok alçakça ama Türkiye buna pabuç bırakmaz. Bu millet buna asla izin vermez.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN