AK Parti sosyal medya düzenlemesinde 'Alman modeli' için muhalefetin görüşünü alacak

AK Parti sosyal medya düzenlemesinde 'Alman modeli' için muhalefetin görüşünü alacak

AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en kısa sürede yasalaştırılmasını istediği "sosyal medya düzenlemesi" için muhalefetin de görüşünü almaya hazırlanıyor. AK Parti, sosyal medyaya yönelik hazırlanan yasa teklifinde, Almanya'daki uygulamalar üzerinde duruyor.

AK Parti, Almanya'da sosyal medya şirketlerinin hukuki sorumluluk almasını öngören yasal düzenlemeye benzer bir model üzerinde çalışmalarını sürdürürken, muhalefetle anlaşma sağlanamaması halinde düzenlemeyi, TBMM'nin yeni yasama yılının başlayacağı Ekim ayına bırakmayı düşünüyor.

TBMM İçtüzüğü'ne göre 1 Temmuz'da tatile girmesi gereken Meclis, TBMM Başkanlığı seçimi ve gündemindeki yasal düzenlemeler nedeniyle çalışma süresini uzattı.

"Çoklu baro" yasasının öne alınması nedeniyle görüşmelerine ara verilen "Hukuk Muhakemeleri Usul Kanunu (HMUK)" değişikliğine ilişkin yasa teklifi ile Türk Silahlı Kuvvetleri disiplin kurallarında değişiklik yapılmasını içeren yasa teklifinin bu hafta içinde yasalaştırılması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kızı Esra Albayrak ve yeni doğan bebeğine yönelik ağır hakaret içeren sosyal medya paylaşımları üzerine hızla Meclis'ten geçirilmesini istediği sosyal medya düzenlemesi konusunda ise parti içinde çalışmalar sürdürülüyor.


MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, yeni düzenleme yapılana dek Twitter üyeliğini askıya almasını da dikkate alan AK Parti yönetimi, bu konuda muhalefetle uzlaşma aramayı planlıyor. Bu kapsamda, başta CHP olmak üzere, sosyal medya ile ilgili ortak çalışma yapılması da söz konusu.

Bu konuda özellikle CHP ile resmi olmasa da kapı arkası diplomasi yapılarak, uzlaşma arayışı yapıldıktan sonra, sosyal medya düzenlemesi ile ilgili takvim netleşecek.

Bu konuda bir ortak komisyon oluşturularak yeni düzenleme konusunda çalışılması düşünülüyor. Bu ortak çalışma sonucu uzlaşma sağlanırsa teklifin, Meclis tatile girmeden gündeme getirilmesi, aksi taktirde yeni yasama yılına bırakılması düşünülüyor.

"ALMANYA MODELİ"

AK Parti, sosyal medya ile ilgili Almanya'nın yaptığı yasal düzenlemeyi model almayı planlıyor. AK Parti kaynakları, sosyal medyanın insan hakları ve hukuk ihlalleri konusunda bütün dünya devletlerinin arayış içinde olduğunu belirtirken, getirilecek sınırlamanın "hukuki muhataplık ve sorumluluğun yerine getirilmemesi halinde nasıl bir yaptırım uygulanacağına" ilişkin olacağını belirtiyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN