ABD’nin en ünlü hapishanelerinden biri olan Alcatraz cezaevinden 1962 yılında firar etmeyi başaran Anglin kardeşleri hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.
ABD tarihinin en önemli firarlardan sayılan bu olay hakkında kısa süre sonra açıklama yapan FBI, banka soyguncusu iki kardeşin firar ettikten sonra boğularak öldüğünü iddia etmişti.
İddiayı çürüttüler
History Channel kanalına fotoğraf gönderen aile yakınları FBI’ın o döneme ait açıklamasını yalanladı. TV kanalına firar eden Anglin kardeşlerinin Brezilya’da çekilmiş bir fotoğrafını gönderen yeğenler, banka soyguncusu kardeşlerin hala hayatta olabilme ihtimalinin var olduğunu iddia etti.
Fotoğraf’ta görüntülenen iki adamın Alcatraz cezaevi mahkumları olabilme olasılığının yüksek olduğunu savunan adli tıp uzmanları "John ve Clarence Anglin kardeşleri hala hayattaysa şuan 85 ve 84 yaşlarındadır" dedi.

1962 yılında Alcatraz'dan firar eden kardeşlerin 1975 yılına ait Brezilya'da çekilmiş görüntüsü History Channel tarafından yayınlandı.
Bulunan kemikler Anglin kardeşlerine ait değil
Dünyanın en güvenli hapishanesi olarak 1861-1963 yılı arasında faaliyet gösteren Alcatraz cezaevinden kaçmayı başaran John ve Clarence Anglin'e ait kemiklerin uzmanlar tarafından kardeşlere ait olmadığı tespit edildi.
Noel'de kart gönderdiler
Cezaevinden kaçtıktan üç sene sonra Florida'da yaşayan ailelerine Noel kutlaması için kart yollayan Anglin kardeşlerin hayatta olup olmadığı araştırılıyor.
Anglin kardeşleri
Alcatraz'a banka soydukları için gönderilen Clarence Anglin ve kardeşi John Anglin cezaevine girer girmez kaçış planları yapmaya başladı. Frank Morris ile ortak hareket etmeye karar veren kardeşler, Morris'in zekasına güvendikleri için planı onun yapmasına izin verdi.
Gardiyanların dikkatini çekmemek için dergilerden parçalar keserek manken yapan üçlü, kaçacakları gece yataklarına birer manken koydu.

Dergilerden kestikleri sayfalarla manken yapan kardeşler, gardiyanları işletmeyi başardı.
Hücrede bulunan havalandırma kanalını delerek kaçan mahkumlar, kitap ve dergiden yırttıkları sayfalarla deliği kapatarak gardiyanları işletmeye başardı.

Hücreden dışarıya çıktıkdan sonra çatının altında bulunan demirleri söktüler. Demirlikleri kestikten sonra çatıya ulaşan mahkumlar karaya ulaşmak için 50 adet yağmurluktan yaptıkları botu kullanarak 11 Haziran 1962 gecesi Alcatraz cezaevinden kaçmayı başardı.

