ALES ne zaman yapılacak? 2020 ALES 1 başvuru ücretleri hangi bankaya yatırılacak? ALES başvuru sayfası

ALES ne zaman yapılacak? 2020 ALES 1 başvuru ücretleri hangi bankaya yatırılacak? ALES başvuru sayfası

2020 ALES tarihi, koronavirüs salgını sebebiyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan salgından dolayı bu yıl tarihi ertelenen ALES/1 başvuru ücretleri ve hangi bankaya yatırılacağı konusu ÖSYM tarafından paylaşıldı.

ÖSYM’nin yapacağı ALES/1 başvuru sayfası üzerinden T.C Kimlik No ve aday şifreniz ile başvuruyu yapabilir, sınav ücretini anlaşmalı bankalara yatırarak, başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Daha önce farklı bir tarihte yapılması planlanan 2020 ALES sınavının ne zaman yapılacağı da açıklanı.

ALES BAŞVURUSUNU KAÇIRANLAR İÇİN FIRSAT!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) başvuruları tekrardan alınıyor. ÖSYM tarafından sınav için yeni başvuruların alınması ve sınav merkezi tercihlerinin güncellenmesi başlığı altında paylaşılan duyuruda işlemlerin 2-6 Temmuz tarihlerinde alınacağı, sınav ücretlerinin en geç 7 Temmuz'a dek yatırılması gerektiği belirtildi.

ÖSYM'nin yapılan açıklama şöyle:

"13-23 Mart 2020 tarihlerinde başvuruları alınan 2020 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2020-ALES/1) için 2-6 Temmuz 2020 tarihlerinde tekrardan başvuru alınacak.

Adaylar başvurularını, başvurunun son günü mesai saati bitimine dek ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden ya da başvurunun son günü saat 23.59’a de ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabilecek.

SINAV ÜCRETLERİ NEREYE YATIRILACAK

ALES ücreti, 2-7 Temmuz 2020 tarihlerinde (banka şubesinden ödeme yapacak adaylar için 7 Temmuz 2020 tarihi mesai saati bitimine dek; ÖSYM'nin internet sitesinde e-İŞLEMLER'de bulunan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak adaylar ile banka ATM’leri ve online bankacılık üzerinden ödeme yapacak adaylar için 7 Temmuz 2020 tarihi saat 23.59'a kadar) yatırılacaktır.

ALES SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Sınava 13-23 Mart 2020 tarihlerinde başvuruda bulunanlardan sınav merkezi tercihini değiştirmek isteyenler de 2-6 Temmuz 2020 tarihlerinde ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr) sınav merkezi tercihlerini güncelleyebilecektir.

ALES başvuruları 6 Temmuz'a dek yapılacak olup, ALES'e girmek isteyenlerin sınav ücreti olarak 130 Türk lirası olarak ödenecek.

ÖSYM AİS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

ALES/1 sınavı 16 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak. Sınav saat 10:15’te başlayacak. Adayların saat 10:00’a kadar sınav merkezlerine gelmeleri gerekiyor. 10:00’dan sonra adaylar sınav merkezlerine alınmayacak.

ALES sınav sonuçları 16 Eylül 2020 tarihinde paylaşılacak. ALES 2 ise 6 Aralık 2020 tarihinde yapılacak. Başvurular ise 1 Ekim - 12 Ekim tarihlerinde alınacak. Bu sınavın sonuçları ise 7 Ocak 2021 tarihinde paylaşılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN