Ali Akman kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi bölgede oynuyor?

Ali Akman kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi bölgede oynuyor?

2020-21 sezonunda 1. Lig'in en dikkat çeken futbolcusu olan Bursasporlu futbolcu Ali Akman, Almanya Bundesliga takımı Eintracht Frankfurt ile sözleşme imzaladı. İşte biyografisi...

TFF 1. Lig'in 8. haftası geçilirken, 8 maçta 7 gol kaydeden Bursasporlu santrfor Ali Akman, yeteneğiyle parmak ısırtıyor. Avrupa'nın 5 büyük liginden birinde forma giymek isteyen Ali Akman, eski futbolcu Ayhan Akman'ın yeğeni olmasından dolayı Galatasaray'a yakın olduğu ileri sürülmüştü fakat genç futbolcu Almanya Bundesliga takımı Eintracht Frankfurt'a imzayı attı.

ALİ AKMAN'IN HAYAT HİKAYESİ

18 Nisan 2002 tarihinde Bursa'da dünyaya geldi. 2015 yılında İnegölspor'un altyapı takımından Bursaspor'un altyapı takımına transfer oldu. 2018 yılında A takımda forma giymeye başlayan Ali Akman'ın 30 Haziran 2021'de sözleşmesi sona erecek. Şu ana kadar Bursaspor dahil herhangi bir kulüple anlaşmayan genç futbolcu, forvet-santrfor mevkisinde oynuyor. Duruma göre sağ açık ve sol açık pozisyonlarında da oynaması mümkün.

Eski Galatasaraylı futbolcu Ayhan Akman'ın yeğeni olan Ali Akman'ın, önümüzdeki sezonda Galatasaray'da forma giyeceği iddia ediliyor. Flaş transferlere imza atan Fenerbahçe'nin de başarılı futbolcuyla ilgilendiği gelen haberler arasında. Ali Akman ise Liverpool, Bayern Münih ve Barcelona gibi kulüplerde forma giymek istediğini dile getiriyor.

ali-akman-7d5617fe02f58a54b910.jpg

ALİ AKMAN HANGİ TAKIMDA OYNUYOR?

Konuyla ilgili konuşan Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Kamat, "Ali Akman ve diğer genç oyuncularımıza yurt içinden ve yurt dışından birçok teklif geldi. Hiçbirini değerlendirmeye almadık. Bursaspor'un şu anda bulunduğu şartlarda hiçbir oyuncumuzu satmayı düşünmedik" ifadelerini kullandı.

Milli Takımda U15, U16, U17 ve U18'de 36 maça çıkan Ali Akman, 20 kez gol atma başarısı gösterdi.

ÖZEL YAŞAMI

2002 doğumlu olan Ali Akman, 2021 yılı itibarıyla 19 yaşındadır ve bekardır.

Ali Akman 1.73 metre boyunda, 48 kilo ve koç burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @aliakman18 kullanıcı adıyla yer almaktadır.

ALİ AKMAN HANGİ TAKIMA TRANSFER OLDU?

Almanya Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt, Bursaspor'dan Ali Akman'ı transfer ettiğini resmen açıkladı. Frankfurt'tan yapılan açıklamada Ali Akman ile 1 Temmuz 2021'den itibaren aktif olmak kaydıyla 4 yıllık sözleşme imzalandığı ifade edildi.

Ali Akman ile ilgili konuşan Eintracht Frankfurt Sportif Direktörü Fredi Bobic; "Türk futbolundaki en büyük yeteneklerden birini kazandık. Gelecek yıllarda geliştirmek istediğimiz bir oyuncu. Ali Akman istediği zamana ve desteğe burada sahip olacak. Böylesi bir genç yeteneği kadromuza kattığımız için mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Sezonu Bursaspor'da tamamlayacak olan 18 yaşındaki Ali Akman, sözleşmesinin bitmesiyle birlikte yeni takımına katılacak. Ali Akman bu sezon TFF 1. Lig'de çıktığı 18 maçta 10 gol atıp 3 de asist yaptı.

2021-02-01-150034.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN