Ali Erbaş'tan, cuma hutbesinde 'Azerbaycan' mesajı

Ali Erbaş'tan, cuma hutbesinde 'Azerbaycan' mesajı

Cuma hutbesinde Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesine değinen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, şehit düşen asker ve sivil halka rahmet, yaralılara şifa diledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde Cuma Namazını kıldırarak hutbe irad etti.

Erbaş, 'Müminin Yumuşak Huyluluğu' konulu cuma hutbesinde, İslam'da iman, ibadet ve güzel ahlakın bir bütün olduğuna, dinin müminlere samimiyetle ibadete devam etmenin yanı sıra, güzel ahlak sahibi ve geçim ehli olmayı öğütlediğine işaret etti. Erbaş, "Bilhassa ailemizle, komşularımızla, akraba ve arkadaşlarımızla iyi niyet, hakkaniyet ve merhamete dayalı ilişkiler kurmamızı ister. Muhatap olduğumuz herkesi Allah'ın yarattığı ve gözettiği bilinciyle saygılı ve nezaketli davranmamızı tavsiye eder. Vefalı ve fedakâr, temiz özlü ve doğru sözlü olmak için emek verelim. Unutmayalım ki, riyâkar, menfaatçi, kibirli ve ikiyüzlü kişi, Allah katında da insanlar arasında da sevgi ve değer göremez. İyi huylu bir müminin hayatında kötü söze, kaba davranışa, şiddet ve nefrete yer yoktur" diye konuştu.

AZERBAYCAN MESAJI

Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesine de değinen Erbaş, şunları kaydetti:

"İnsaf, adalet ve merhamet dini İslam bu anlayışını savaşta bile göstermekte, Müslüman askerlere vatan ve millet savunması için yaptığı harekâtlarda sivil halka, kadınlara, çocuklara, mabetlere, masumlara zarar vermemek için kılı kırk yararcasına ve kendi canını riske atma pahasına titiz davranmalarını emretmektedir. Kahraman askerimizin ve polisimizin inancından aldığı ahlakla gerek sınırlarımız içinde ve gerekse sınır ötesinde yaptığı terör operasyonlarında masum insanlara zarar vermeme gayretleri bunun en büyük şahididir. Bu vesileyle sivil masum demeden Azerbaycan yerleşim yerlerine yapılan saldırılarda can veren ve işgal altındaki vatan topraklarını kurtarma mücadelesinde şehit düşen asker ve sivil Azerbaycanlı kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, haklı davalarında kendilerine nusret diliyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN