Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları Moskova'da görüştü

Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları Moskova'da görüştü

Dağlık Karabağ'da çatışmalar sürerken Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları ilk defa Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çağrısı ile Moskova'da bir araya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarını ülkesine davet etmişti.

Bu çağrı hemen yanıt buldu. İki bakan Moskova'da aynı masada buluştu. Görüşmede Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da hazır bulundu.

ALİYEV'DEN 'TAVİZ VERMEYECEĞİZ' AÇIKLAMASI

Moskova'da görüşmeler sürerken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev halka seslendi. Dağlık Karabağ konusundaki görüşmelere geri dönmeye hazır olduklarını ancak taviz vermeyeceklerini duyurdu.

"Kan dökülmesin istiyoruz" diyen Aliyev, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'ın Ermeni topraklarının bir parçası olduğu konusunda ısrar etmeye devam etmesi halinde görüşme yapılamayacağını söyledi.

30 YERLEŞİM YERİ KURTARILDI

Azerbaycan ordusu, bugün Hadrut kasabasını ve birkaç köyü işgalden kurtardı.

Azerbaycan ordusu son olarak Horadiz kentini işgalden kurtarmıştı. Son gelişme ile Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı yerleşim yerlerinin sayısı bir kent ve iki kasaba dahil 30'u geçti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN