Altın fiyatları 4 ayın en düşük seviyesinde

Altın fiyatları 4 ayın en düşük seviyesinde

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı aşı çalışmalarındaki olumlu gelişmeler, uluslararası piyasalarda spot altının fiyatının gerilemesine neden oldu. Spot altın, 1.821 dolarla temmuz ayından bu yana görülen en düşük seviyeye indi.

İlk olarak Aralık 2019'da Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre sonra pandemi olarak ilan edilen yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı çalışmalarında sağlanan ilerleme, ABD, İngiltere ve Almanya'da aşılama çalışmalarının aralık ayı içinde başlayacağı haberleri uluslararası piyasalarda spot altın fiyatının temmuz ayından bu yana görülen en düşük seviyeye inmesine neden oldu.

Biden'in geçiş ekibinin çalışmalarına resmi olarak başlamasının yolunun açılması da etkili oldu.
Dün 1.850 dolar desteğinin altında bir kapanış gerçekleştiren spot altın bu sabah da 1.821,39 dolar seviyesine kadar düştü.

DAHA DA DÜŞEBİLİR

Analistler spot altın fiyatında aşağı hareketin 200 günlük basit hareketli ortalamanın geçtiği 1.796 dolar seviyesine kadar devam edebileceğini ifade ediyorlar. Ancak ilk destek seviyesi olanak 1819,37 dolar seviyesi işaret ediliyor.

Bu desteklerin kırılması halinde ise spot altında 1.774 dolar/ons seviyesine kadar geri çekimme yaşanabilir.  IG Markets analisti Kyle Rodda da yaptığı değerlendirmede, spot altın fiyatının 1.840 dolar/ons seviyelerinin altında kalmaya devam etmesi halinde alıcılar piyasaya yeniden dönene kadar 1700 dolarlı seviyelerin görülebileceğini vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN