Altın ne kadar? Gram altın kaç TL? Gram altından tarihî rekor

Altın ne kadar? Gram altın kaç TL? Gram altından tarihî rekor

Son zamanlarda yönünü yukarıya çeviren altında son dakika gelişmesi yaşanıyor. Sabah saatlerinden itibaren 402 TL seviyelerinde hareket eden altının gramı, tarihî bir rekora ulaştı. Yatırımcılar, ‘’Gram altın ne kadar? Gram altın kaç TL?’’ gibi sorulara yanıt arıyor.

Altının gramı, güne yükselişle başlamıştı. 14 Eylül 2011 tarihinden beri en yüksek seviyeye ulaşan altının ons fiyatı, bin 841 dolar seviyelerine ulaştı. Yüzde 1,16 oranında yükselişe geçen ons fiyatı, bin 839 dolardan işlem görüyor. Anlık altın fiyatlarına göre gram altının kaç TL olduğu öğrenildi.

GRAM ALTIN KAÇ TL?

Güne yükselişle başlayan gram altın 405 Türk lirasının da üstüne çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Gram altın şu sıralar itibarıyla 405 Türk lirasından, çeyrek altın 664 Türk lirasından, cumhuriyet altını ise 2 bin 704 Türk lirasından işlem görüyor.

Ons altın fiyatlarında meydana gelen artışlarla rekor üstüne rekor kıran gram altın fiyatları, yeni güne zirve seviyesine yakın başlamıştı. Gram altın tarihi zirvesinin ardından 405,52 TL’lere ulaşırken, saat 15.52’den itibaren 404.56 Türk lirası seviyesinde hareketlerini sürdürüyor. Aynı anda çeyrek altın ise 662 Türk lirası ve Cumhuriyet altını da 2 bin 635 Türk lirasından satılıyor.

Altının ons fiyatı da bin 841 dolar seviyesine kadar çıkarak, 14 Eylül 2011 tarihinden bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Şu dakikalarda ise yüzde 1.16 seviyesinde yükselerek bin 839 dolardan işlem gördü.

EN GÜNCEL EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

‘’GRAM ALTINDA 395-405 BANDI İZLENECEK’’

Ekonomistler, küresel merkez bankalarının dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin finansal etkilerini en aza indirgemek adına genişleyici para politikası tutumlarını sürdürmelerinin altının ons fiyatını desteklemeye devam ettiğini ifade etti.

‘’HER AN REKOR KIRABİLİR’’ DENMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde altın fiyatları ile ilgili ABD merkezli bankacılık devi Citigroup Inc.'den yapılan tahminlere göre; ABD doları cinsinden altının gelecek 6 -9 ay içerisinde rekor kırması beklendiği vurgulanmıştı.

Banka, altında önümüzdeki 3-5 ay içinde yüzde 30 ihtimalle ons başına 2 bin doları aşmasını beklendiğini kaydedilirken, içlerinde Ed Morse'un da yer aldığı Citi analistlerinin üçüncü çeyrek emtia görünümü raporunda “Düşük reel faizler, gevşek para politikası, rekor ETF girişleri ve altın varlıklarında alımların artması yükselişi destekleyen unsurlar” ifadeleri paylaşıldı.

Bloomberg’te yer alan habere göre; nominal altın fiyatlarının halihazırda bu sene diğer her G-10 ve majör gelişen piyasa parası cinsinden rekor kırdığını ifade eden Citi analistlerinin notunda; altının dolar cinsinden yeni zirveler görmesinin yalnızca an meselesi olduğuna inanıldığı yer aldı.

Ayrıca Citi, küresel büyümedeki toparlanmanın devam etmesi ve yatırım talebi nedeniyle gümüşün 6-12 aylık dönemde ons başına 25 dolara yükselmesini beklediğini aktardı.

Paladyumda 6-12 aylık dönemde yüzde 25 yukarı yönlü potansiyel gören Citi'ye göre fiyatlar 2 bin 500 dolara ulaşabilir…


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN