Altın ne kadar? Gram altın kaç TL oldu? Altın fiyatları yükselişe geçti

Altın ne kadar? Gram altın kaç TL oldu? Altın fiyatları yükselişe geçti

Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Gram altının kaç TL olduğu ise anbean takip ediliyor. Koronavirüs salgını sebebiyle piyasalar, dalgalı seyir izliyor. İç piyasalarda altının gram fiyatı 400 TL sınırında hareket ediyor.

Gram, çeyrek, yarım, tam ve Cumhuriyet altını fiyatları 16 Temmuz 2020 Perşembe gününe yükselişle başladı. Düğün dönemlerinin başlamasıyla düşüşe geçeceği iddia edilen altın fiyatlarında aşağı yönlü hareket görülmüyor. Özellikle gram altın 16 Temmuz Perşembe gününde dalgalı hareketlerine devam ediyor.

ALTIN FİYATLARI 16 TEMMUZ

Çeyrek altın: 657,90 Lira

Yarım altın: 1.314,10 Lira

Gram altın: 399,14 Lira

Cumhuriyet altın:2.618,20 lira

ALTIN ALIM SATIMINDA VERGİ VAR MI?

Altın alım satımının döviz işlemi gibi kabul edilip vergi getirilmesinin yasaya aykırı ‘hukuksuz idari işlem’ olduğu belirtildi. Yasanın yalnızca döviz işlemlerini kapsadığını ifade eden Prof. Semih Öz, Türkiye'de büyük tartışmalara neden olan ve yavaş yavaş Tobin vergisine doğru hamleler atıldığı yorumlarına sebep olan uygulamayla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, 32 sayılı Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında Karar'da, kambiyo kelimesinin dövizle eş anlamlı olarak kullanıldığını ve “döviz efektif dahil yabancı parayla ödemeyi sağlayan her nev'i hesap, belge ve vasıtaları” olarak adlandırıldığını, bu vesileyle de bu tanımın içinde ‘altın' ile alakalı bir tarifin bulunmadığını kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN