Amatör maçlar ne zaman oynanacak? Amatör futbolcular için sevindiren gelişme

Amatör maçlar ne zaman oynanacak? Amatör futbolcular için sevindiren gelişme

Bölgesel Amatör Lig başlama tarihi belli oldu mu, merak konusu oldu. Futbolda, koronavirüs (covid-19) salgını nedeniyle geçen yılın ikinci yarısından itibaren oynanamayan amatör lig maçları için yeni gelişme yaşandı. Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Yaşar Zımba, amatör maçların şubat ayında başlayabileceğini söyledi. İşte detaylar...

Futbolda amatör kulüplerin koşulları, maçların oynandığı saha ve statların yapısı, müsabaka sayısının çok fazla olması ve 81 ilde oynanması nedeniyle sağlıklı önlemlerin alınamaması dolayısıyla Bölgesel Amatör Lig'leri geçen yıl mart ayında durdurulmuş ve corona virüsü (kovid-19) salgınının devam etmesi dolayısıyla bugüne kadar maçların oynanmasına izin verilmemişti. Geçimini amatör liglerden sağlayan on binlerce sporcu ve antrenör, TFF'den gelecek olumlu haberi bekliyor.

FUTBOLDA AMATÖR LİGLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Amatör futbol maçlarının başlangıç tarihine ilişkin açıklama yapan Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Yaşar Zımba, "Bugün Ankara'da yaptığımız TFF Başkan Vekili, TASKK Başkanı Ali Düşmez başkanlığında yapılan, TASKK yönetim kurulu toplantı sonunda liglerimizin bir sorun çıkmaz ise şubat ayı sonu gibi başlaması düşünülmektedir. Bunun ile ilgili olarak liglerin uygulama esasları TFF resmi internet sitesinde yayınlanmıştır. Camiamıza hayırlı olsun" dedi.

AMATÖR MAÇLAR OYNANACAK MI?

Konuyla ilgili liglerin uygulama esasları TFF resmi internet sitesinde de yayınlandı. Açıklamada, amatör futbolcuların filiz lisans ile vize işlemlerinin 15 Şubat 2021'de başlayacağı ve 30 Haziran 2021'e kadar devam edeceği aktarıldı. Amatör futbolcuların transfer işlemlerinin ise 15 Şubat 2021'de başlayacağı, bitiş tarihinin ise daha sonra ilan edileceği kaydedildi.

'2020-2021 Sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar' kitapçığının basımı yapılarak tüm amatör kulüplere dağıtımı yapılacağı belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN