FBI’ın istihbarat raporlarında Kraliçe Elizabeth: Suikast planları ortaya çıktı

FBI’ın istihbarat raporlarında Kraliçe Elizabeth: Suikast planları ortaya çıktı

ABD’nin istihbarat teşkilatlarından FBI, İngiliz kraliyetinin önceki taht sahibi Kraliçe 2. Elizabeth’e 1983 yılında ABD ziyareti sırasında yapılması planlanan suikastın belgelerini paylaştı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) yayınladığı belgelerde, kraliçenin ABD’ye yaptığı seyahatle ilgili bilgiler ve muhtemel suikastın planlarına ilişkin detaylar yer alırken, kraliçenin, İrlanda Cumhuriyet Ordusunu (IRA) tehdit olarak algıladığı ve bu konuda federal ajanları suikast ihtimaline karşı uyardığı görüldü.

Kraliçe Elizabeth ve eşi Prens Philip'in, ziyaretten yaklaşık bir ay önce suikast konusunda uyarıldığı kaydedilen belgelerde, San Francisco’daki İrlanda barında bir adamın “öldürülen kızı için intikam” almak istediği yönündeki istihbarat raporları yer aldı.

SUİKAST YERİ BELLİ

BBC’nin haberinde yer alan belgelerde, şüphelinin, Kraliçe'ye Golden Gate Köprüsü'nden geçerken veya Yosemite Ulusal Parkı'nı ziyareti sırasında zarar vermeyi planladığı görülüyor. Tehditler üzerine, yetkililerin Golden Gate Köprüsü'nü yaya geçişine kapattığı kaydedilen belgelerde, Yosemite Ulusal Parkı’nda alınan önlemler hakkında ise bilgi bulunmuyor.

102 sayfalık belgelerde ayrıca, Elizabeth’in ABD ziyaretlerinin birçoğunun, Kuzey İrlanda ile İngiltere arasında yaşanan gerilimli dönemlere denk geldiği aktarılırken 1976 yılındaki New York ziyaretinde Battery Park üzerinden uçan protesto uçağında, “İngiltere, İrlanda’dan çık” yazılı pankartın görüntülerine yer verildi.

Belgeler, medyanın talebiyle ABD Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası kapsamında, FBI’ın internet sitesinde yayımlandı.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN