Türkevi saldırganı Recep Akbıyık yakalandı

New York'taki Türkevi’ne pazartesi günü düzenlenen saldırının zanlısı, Türkiye'de "yaralama, tehdit ve uyuşturucu bulundurma" nedeniyle adli sicil kaydı bulunan Giresun nüfusuna kayıtlı Recep Akbıyık, ABD polisinin operasyonu sonucu yakalandı.

22 Mayıs günü sabaha karşı 03.14'te kimliği belirsiz bir kişi, New York'ta bulunan Türkevi'ne demir levyeyle binanın alt katındaki bazı camları kırdı. Saldırının ardından Türkevi'nin etrafına güvenlik şeridi çeken New York Polisi, olaya ilişkin soruşturma başlattı.

ERDOĞAN: TERÖRİSTİ BULMANIZ VE GEREĞİNİ YAPMANIZ GEREKİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD yetkililerine seslendiği konuşmasında, "Türkevi orada size bir emanettir. Türkevinin camlarını levye ile kıran bu teröristi bulmanız gerekiyor. Hadi bakalım hemen, süratle bu teröriste bulmanız lazım. Gereğini de yapmanız lazım." ifadelerini kullanmıştı.

New York’ta Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu’nun da bulunduğu Türkevi’ne saldıran Recep Akbıyık ABD polisi tarafından yakalandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Dünya Haberleri