16 Temmuz tatil mi? İşte 2021 resmi tatil günleri

Resmi tatil olan 15 Temmuz günü sonrası 16 Temmuz gününün Kurban Bayramı'na yakın olması dolayısıyla tatil olması beklentileri arttı. 2021 yılı resmi tatil günleri listesine göre 16 Temmuz tatil değil fakat Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'ndan tatil kararı çıkabilir. Özel sektörde durum farklılık gösterebilir. İşte detaylar...

Kurban Bayramı'nın birinci gününün 20 Temmuz 2021 Salı gününe ve son gününün 23 Temmuz 2021 Cuma gününe denk gelmesi dolayısıyla tüm haftanın tatil ilan edilmesi bekleniyor. Bayramdan beş gün öncene denk gelen 15 Temmuz 2021 Perşembe gününün de resmi tatil olması ve hafta sonuna bir gün kalması dolayısıyla 16 Temmuz 2021 Cuma gününün de tatil ilan edilmesi talebi vatandaşlar tarafından sosyal medyada sıkça dile getiriliyor.

16 TEMMUZ RESMİ TATİL OLACAK MI?

16 Temmuz resmi tatil takviminde yer almıyor ancak 15 Temmuz resmi tatil ile birleşip birleşmeyeceği bugün (12 Temmuz 2021 Pazartesi günü) yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında kesinlik kazanacak.

Resmi tatil olan 15 Temmuz 2021 Perşembe günü ve Kurban Bayramı tatilinin birbirine yakın olması 11 günlük tatil ihtimalini beraberinde getirdi. Beklentiler doğrultusunda 11 günlük resmi tatil ilan edilebilmesi için 16 Temmuz 2021 Cuma gününün de tatil olması gerekiyor.

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak bugün yapılacak Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası dumurun netleşmesi bekleniyor.

Öte yandan bir gün öncesi resmi tatil olan 16 Temmuz 2021 Cuma günü için tatil beklentisi devam ediyor.

16 Temmuz'un resmi tatil ilan edilmesi halinde, yarım gün olan 19 Temmuz 2021 Pazartesi gününün de resmi tatil ilan edilmesi gerekecek. Bu sayede 11 günlük resmi tatilin uygulanması mümkün olabilecek.

Ancak özel sektörde hafta sonu çalışma durumu da göz önüne alındığında bu tarihlerin de resmi tatil olarak belirlenmesi, topyekun 11 günlük resmi tatili uygulanabilir kılabilecek.

MEMURLARA 16 TEMMUZ TATİL Mİ?

Diğer taraftan kamu görevliler için süreç şu şekilde işleyebilecek:

Kamu görevlileri için 11 günlük izin, 16 ve 19 Temmuz tarihlerinin resmi tatil ilan edilmesiyle gerçekleşebilecek. Ancak bu iki tarihin idari izin olarak belirlenmesi de kamu çalışanlarının 11 günlük iznine imkan tanıyabilecek.

Çalışanlar, 16 Temmuz tarihini yıllık izin olarak kullanarak da bu imkana sahip olabilecek. Ancak bunun için 19 Temmuz tarihinin yarım gün idari izin olarak belirlenmesi gerekecek.

2021 RESMİ TATİL GÜNLERİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kurban Bayramı hangi gün 2021? İşte Kurban Bayramı tarihi
2021'de kaç gün resmi tatil var?

Güncel Haberleri