CHP'li Barut'tan iktidara 'enflasyon' tepkisi: Çekin o pis ellerinizi cebimizden

CHP'li Barut, açıklanan enflasyon verilerinin ardından iktidara 'zam'lar üzerinden eleştirilerde bulundu. Barut, TÜİK'i 'iktidarın pembe boyacısı' olarak tanımlarken "Kabine açıklandı, yeni haftaya da zam yağmurlarıyla uyandık. İktidarın pembe boyacısı TÜİK ise resmi enflasyonu yıllık yüzde 39,56 olarak açıklarken, bağımsız kuruluşlar yüzde 109 verisini paylaştı. Çekin artık o pis ellerinizi cebimizden. Derhal zamlar geri alınsın, maaşı ve ücreti eriyen insanlarımızın kaybı telafi edilsin" dedi.

Seçimlerin ve yeni bakanların açıklanmasıyla birlikte yeni haftanın gündemi ekonomi oldu. Dolar kuru rekor kırarken, zamlar da ardı sıra gelmeye başladı. TÜİK ise bugün mayıs ayı enflasyonunu yüzde 39,59 olarak açıkladı.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut da iktidara 'ekonomi' üzerinden eleştirilerini dile getirdi. Ayhan Barut, paylaştığı bir videoyla artan enflasyon ve fahiş zamlara tepki göstererek şunları söyledi:

'ZAM YAĞMURU İLE UYANDIK'

AKP iktidarı ve şahsım hükümeti, tek adam rejimi, tam anlamıyla halkımıza açlık ve yoksulluk, işsizlik ve sefalet dayatıyor. Kabine açıklandı, yeni haftaya da zam yağmurlarıyla uyandık. İktidarın pembe boyacısı TÜİK ise resmi enflasyonu yıllık yüzde 39,56 olarak açıklarken, bağımsız kuruluşlar yüzde 109 verisini paylaştı. Dolar 21 lirayı, euro 22 lirayı geçti altın da ise ok gibi fiyat fırladı.

'ZAM GELİYOR VE GELMEYE DEVAM EDECEK'

Enflasyon açlık, yoksulluk, zam, sefalet demektir. Döviz kurundaki her artış ülkemizin iç ve dış borcunu fahiş oranda yükseltmektedir. Üreten ve ihraç eden bir Türkiye yerine dışa bağımlı, ithalat sevdalısı AKP iktidarı yüzünden iğneden ipliğe her şeye yine zam geliyor ve gelmeye de devam edecek.

Yiğit kuru soğana muhtaç edildi, tarım devriminin yapıldığı ülkemizde beceriksiz AKP iktidarı halkı, esnafı, sanayici ve çiftçiyi adeta bitirdi. Tek adam rejimi, son beş senede halkın sofrasından ekmeğini çaldı, insanlarımızın rızkını yedi. Çekin artık o pis ellerinizi cebimizden. Düşün artık yakamızdan. Derhal yapılan zamları geri alın. Maaşları ve ücretleri eriyen insanlarımızın kaybını telafi edin. Emeklisinden işçisine, memurundan çiftçisine asgari ücretlisine kadar herkesin geliri insanca yaşam düzeyine çekilsin.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

İhracatçılardan hükümetin asgari ücret planına itiraz: 500 dolar olursa sanayi kaldırmaz

Güncel Haberleri