Ev sahibi ve kiracılara yeni düzen! %25 zam kuralına uymayan pişman! Kesinlikle yapılaması yasak

Ev sahipleri ve kiracılar arasında gerilim artmaya devam ediyor. Fahiş fiyat uygulamaları için alınan %25'lik zam oranını aşan ev sahiplerinin başı fena halde yanacak. Zam oranını aşan ve evi satmaya çalışan kiracılara yeni önlemler kapıda. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Türkiye'de görülen ekonomik kriz ve enflasyon artışı beraberinde kira zamlarını da getirdi. Ev sahipleri devlet tarafından belirlenen %25'lik zam oranını aşmaya devam ediyor. TEFE TÜFE oranı üzerinden yapılan zamlar ile birlikte yüzde 25'ten fazla zam uygulayanların başı fena halde yanacak.

EVDEN ÇIKARTMAK İÇİN BU DURUM YETERLİ DEĞİL

İstanbul'da 400.000 evin resmi olarak boş olduğu görülürken ev sahipleri yüksek kira bedelini ödemek istemeyen kiracıları evden çıkarmaya başladı. Soluğu mahkemede olan kiracılar ise ev sahiplerinin yaptığı kira artışlarına dikkat çekiyor. Bu durumda ev sahipleri evlerinin 1 derece akrabalarına devrederken kontrat yenileme yöntemine gidilmeye başladı. Uzmanlar tarafından yapılan açıklama doğrultusunda bu yöntemin tahliye sebebi olmadığı belirtildi.

Maliklerin kiraya verdikleri evleri bir başkasına satmaları durumunda mevcut kira sözleşmesinin ortadan kalktığı bilinmektedir. Ancak bu durumun yeterli olmadığı belirtilirken maliklerin ölmesi durumunda mirasçıların kanun gereği sözleşmenin tarafı haline geleceği belirtildi. Doç. Dr. Yıldırım Keser Keser, yeni malikin de eski malikin de ancak kanında sayılan sınırlı sebeplerden birine dayanarak tahliye talebinde bulunabileceğini söyledi.

KİRACILARIN NE YAPMASI GEREKİYOR?

Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığında kiracıların izleyebileceği yolda en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Konuyu açıklık getiren Keser, “Dikkat edecekleri husus yeni malikin sözleşmenin devamı için rıza göstermesi aranmaz. Bu nedenden dolayı 'yeni malikle anlaşamıyoruz tahliye etmeliyiz' düşüncesine kapılmamaları gerekir. Yeni malik kira sözleşmesi ile bağlıdır." açıklamalarında bulundu.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri