HÜDA PAR'lı Yapıcıoğlu'ndan 'yemin metni' tartışmalarına cevap: Elbette okuyacağız

Seçimlerin ardından TBMM'de kaydını yaptıran HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, yemin metni tartışmalarına ilişkin açıklama yaparak "Elbette okuyacağız. Onun bir kelimesini hatta bir virgülünü bile eksik bırakmamak gerekiyor. Herhangi bir ilave veya çıkarma yapma gibi bir düşüncemiz yok. Böyle bir şey zaten mümkün değil" dedi.

Seçim süreci boyunca tartışmaların odağında olan HÜDA PAR, meclise AK Parti listelerinden dört vekiliyle girdi. 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin ardından milletvekillerinin TBMM’deki kayıt işlemleri sürerken HÜDA PAR’lı milletvekilleri Zekeriya Yapıcıoğlu, Şehzade Demir, Faruk Dinç ve Serkan Ramanlı da kayıtlarını yaptırdı.

Burada basının sorularını yanıtlayan Yapıcıoğlu, süreç boyunca muhalefetin kendileri üzerinde bir kampanya yürüttüklerini söyleyip "Seçim kampanyası boyunca HÜDA PAR neredeyse kampanyanın merkezindeydi. Herkes neredeyse HÜDA PAR üzerinden bir kampanya yürüttü. Özellikle muhalefet cephesi. Geçmiş geçmişte kaldı. İnşallah umuyor ve diliyorum ki nezih bir üslupla, siyasi nezaketle parlamentodaki vazifemizi layıkıyla yerine getirmeye çalışalım" dedi.

'HÜDA PAR HEP TARTIŞMALARIN MERKEZİNDEYDİ'

Yemin metni okuma tartışmaları üzerine gelen soruyu yanıtlayan Yapıcıoğlu, "Elbette okuyacağız. Onun bir kelimesini hatta bir virgülünü bile eksik bırakmamak gerekiyor. Herhangi bir ilave veya çıkarma yapma gibi bir düşüncemiz yok. Böyle bir şey zaten mümkün değil. Bu tartışmalar, kampanya sürecinde hatta seçim sonrasında da HÜDA PAR hep tartışmaların merkezindeydi" açıklamasında bulundu.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri