İYİ Partili Erhan Usta: HÜDA-PAR ile İttifak kuran Cumhur İttifakı'nın tabanında oy kaybı olacak

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinde iktidara yönelik, "Deprem nedeniyle yaşanan başarısızlığı örtmeye çalışıyorlar. Vatandaş iktidara fatura kesecek. Bu hükümet enkazın altında kaldı." şeklinde konuştu. Cumhur İttifakı'na katılan HÜDA-PAR hakkında konuşan Usta, "Cumhur İttifakı'nda ciddi anlamda oy kaybı olacak. Biz HDP ile ittifak içinde değiliz. HDP üzerinden bizi eleştirenler HÜDA-PAR ile ittifak kuruyor." dedi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

KARAR TV'nin Bi' Karar Ver programında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta ile gündemin öne çıkan haber başlıklarını değerlendirdi.

Erhan Usta, ABD'de yaşanan krize değindi. ABD Başkanı Joe Biden, Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank'ın iflası gibi durumlarla yeniden karşılaşmamak için daha büyük bankaların denetimini ve düzenlemesini güçlendirme çabalarını sürdüreceklerini belirtti. Teknoloji startuplarının bankası olarak bilinen Silikon Vadisi Bankası'nın iflası, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası'nın (FED) faiz oranlarını arttırma eğilimi ve bu durumun yatırımcıların risk iştahını azaltmasıyla ilişkilendiriliyor.

"BİDEN HEMEN PANİK HAVASINI ENGELLEYECEK"

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), cuma günü Silikon Vadisi Bankasına (SVB) kayyum atandığını duyurdu. Bu konuyu KARAR TV ekranlarında ele alan İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Erhan Usta, "Yeni mevduat gelmeyince sıkıntı yaşadılar. Biden'ın açıklaması oldu, 'sıkı tedbirler alacağız' dedi. 2008'deki gibi bir şeyin olacağını kimse ön görmüyor. Hızlı bir şekilde işin toparlanabileceğini düşünüyorum. Biden hemen panik havasını engelleyecek" şeklinde konuştu.

Usta, "Finansçı bir arkadaşım Dubai'den aradı ve 'Verdiğiniz kanun teklifiyle ilgili burada tedirginlik oluştu. Millet İttifakı yabancıların gayrimenkul almasına karşı mı?' dedi. Çünkü 'Bu iktidar gidiyor, yerine geleceklerin politikaları nasıl?' diye düşünüyorlar." ifadelerine yer verdi.

"VATANDAŞ BUNUN FATURASINI KESECEK"

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde 11 il felaketi yaşadı. 50 bine yakın can kaybının olduğu deprem bölgelerinde insanların yüreği yandı. Deprem bölgelerinde yaşanan mitingden bahseden İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, "Bu beceriksiz ellerde deprem bir felakete dönüştü. Prompter koydular oraya konuşma yapmak için. Oradaki insanlar, içecek su bulamadı. Türkiye önceden yaşanan depremlerde bunları yaşamadı. Adıyaman'da AK Parti çok güçlüydü, düştü. Orada hükümet miting yapmaya çalışıyor, algı yaratıyorlar. Deprem nedeniyle yaşanan başarısızlığı örtmeye çalışıyorlar. Vatandaş iktidara fatura kesecek." şeklinde konuştu.

"BU HÜKÜMET ENKAZIN ALTINDA KALDI"

Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı arttı. Acı bilançoda son durumu Bakan Soylu açıkladı. Soylu'nun açıklamasına göre deprem nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 48 bin 448'e yükseldi. Can kaybının 50 bine dayandığı depremle ilgili konuşan İYİ Partili Erhan Usta, "İnsanlar enkaz altında kaldı. Deprem için devletin bir cebinden para çıktı, diğer cebine para koyuldu. Televizyonda yapılan bağışı hatırlayın. Deprem için hiçbir hazırlık yapmadılar. NATO'dan çadır geldi. Yazlık çadır olduklarını ifade ediliyor. Kalitesizlik var. Bu hükümet enkazın altında kaldı." ifadelerine yer verdi.

"ORGANİZASYONU YAPILMIŞ"

Deprem bölgesindeki mitingden bahseden İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, "Sayın Erdoğan, Kırıkhan'da enkazın üzerinde, organizasyonu yapılmış, prompterların konulduğu ve siyasi partilere aşırı sert bir dilin olduğu bir miting yaptı. Akıl alır gibi değil. Fuat Oktay nerede? Depremin 8. gününden sonra Fuat Oktay yok. Oysaki bütün bu süreci o yönetiyordu. Koordinasyon ona verilmişti. Böyle bir ciddiyetsizlik olur mu! " şeklinde konuştu.

"HDP ÜZERİNDEN BİZİ ELEŞTİRENLER HÜDA-PAR İLE İTTİFAK"

Cumhurbaşkanlığı seçim takvimi 14 Mayıs olarak açıklanmıştı. Vatandaş 14 Mayıs'ta sandığa giderek oy kullanacak. Partiler ise ittifak kuruyor. İktidar partisi HÜDA-PAR ile görüşüyor. Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı kaldı. Bu kapsamda HÜDA PAR, 14 Mayıs'taki seçimde cumhurbaşkanı adayı göstermeyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyecek. İttifaklar üzerinden konuşan İYİ Partili Erhan Usta, "Bizi eleştirdikleri ve kınadıkları yerden kendileri şimdi yaşıyor. Halbuki durumumuz çok farklı. Biz HDP ile ittifak içinde değiliz. HDP üzerinden bizi eleştirenler HÜDA-PAR ile ittifak kuruyor. Asla kabul edilmeyecek şeyleri kabul ediyorlar. Bunu kendi seçmen tabanlarına nasıl kabul ettirecekler? Hakikatten şaşırıyorum." ifadelerine yer verdi.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Karar Tv Haberleri