ABD'deki bazı eyaletlerde çocuklar da aşılanmaya başladı

ABD'de Gıda ve İlaç Dairesi’nin acil kullanım ruhsatını onaylamasının ardından bazı eyaletlerde Pfizer/BionTech aşısı 12-15 yaş aralığında uygulanmaya başladı. Ancak birçok eyalet çocukları aşılamak için çarşamba günü toplanacak olan CDC komitesinin tavsiyesini bekliyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen Pfizer/BionTech aşısı için 12-15 yaş arasında kullanım onayı verildi.

Onayın üzerine bazı eyaletlerde çocuklar da aşılanmaya başladı. Georgia, Delaware ve Arkansas eyaletleri, Gıda ve İlaç Dairesi’nin acil kullanım ruhsatını onaylamasından sadece bir gün sonra 12 yaş üstündekileri de aşılama merkezlerine kabul etti.

Amerika'nın sesinde yer alan habere göre; Georgia’da kamu sağlığı dairesi sözcüsü, gençleri geri çevirmemek ve iki dozluk aşının ilki için geri gelmemelerini riske atmamak için hemen aşılamaya geçtiklerini aktardı.

Delaware de gençler ve ebeveynlerinin talebini karşılamak için aşılamaya erken başlayan eyaletlerden oldu.

BİRÇOK EYALET CDC TAVZİYESİNİ BEKLİYOR

Reuters haber ajansının temasa geçtiği ABD eyaletlerinin çoğunda gençler aşı için en azından hafta sonuna kadar beklemek zorunda kalacak. Teksas, Idaho, Arizona, New York, Massachusetts, Illinois ve Minnesota da dahil olmak üzere bir düzineden fazla eyalet, aşıyı 16 yaşından küçük çocuklara yapmaya başlamadan önce, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) danışma komitesinin tavsiyesini bekliyor.

Onay çıktığı anda aşılama çalışmalarının başlamasına izin verilen Minnesota da diğer eyaletler gibi CDC tavsiyesi ile hareket etmeyi tercih etti. Eyalet yetkililerinden biri, doğru doz aşı yapılması ve potansiyel güvenlik endişeleri hakkında bilgiler içerecek CDC kılavuzunu bekleyeceklerini söyledi.

Komite Çarşamba günü toplanacak ve eyaletler Çarşamba ve Perşembe günü çocukları aşılamaya başlayabilecek.

İki doz Pfizer/BioNTech aşısı ile bireylerin optimal korumaya ulaşması için ilk dozun uygulanmasından itibaren yaklaşık beş hafta gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Koronavirüs aşısı 1 aya kadar buzdolabında saklanabilecek

Koronavirüs Haberleri