Ankara Kitap Fuarı artık yılda iki kez düzenlenecek

Ankara Kitap Fuarı artık yılda iki kez düzenlenecek

Ankara Kitap Fuarı'nın, yoğun ilgi ve talep üzerine mart ve ekim aylarında olmak üzere yılda iki kez düzenleneceği açıklandı. Eylül Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Çayır"Ankara'da artık ekimde ve martta olmak üzere yılda iki kez okuyucuyu, yazarı, halkı, yayınevini kitap fuarında buluşturacağız. Yani ekimde yeni bir fuar daha düzenleyeceğiz" dedi.

Ankara Kitap Fuarı'nın, başkentlilerin yoğun ilgisi ve talebi üzerine mart ve ekim aylarında olmak üzere yılda iki kez düzenleneceği bildirildi. 

Eylül Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çayır, yaptığı açıklamada, 13 yıldır başkentlileri kitaplar, yayınevleri ve yazarlarla buluşturduklarını söyledi. 

"ÇOK SESLİLİKTEN MUTLULUK DUYUYORUZ"

Farklılığı önemsediklerini, tüm görüşlerden yazarları ve yayınları aynı çatı altında buluşturmaya çalıştıklarını anlatan Çayır, "Fuar alanına girdiğinizde farklı bir atmosfer, farklı bir iklim sizi karşılıyor. Bu çok çeşitli kitapların, yazarların, yayınevlerinin olduğunun göstergesi. Farklılık güzel bir şey, kitap fuarları buna kaynaklık ederse büyüyüp gelişiyor." dedi. 

Çok seslilikten büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Çayır, "Bu övünç kaynağı, güzel bir hal." değerlendirmesinde bulundu.

İLK 6 GÜNDE 300 BİNDEN FAZLA ZİYARETÇİ

 Çayır, fuarın ilk 6 gününde 300 binden fazla ziyaretçi ağırladıklarını bildirerek, fuar sonunda ziyaretçi sayısının 600-700 bini bulmasını beklediklerini kaydetti.

Remzi Çayır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kadar yoğunluğa rağmen fuar bittikten sonra birçok kişi 'gittik çok kalabalıktı gezemedik, neden ikincisini yapmıyorsunuz' diye bize ulaşıyor. Bu talebe cevap verebilmek için yılda iki kez kitap fuarı organize etme gereği duyduk. Ankara'da artık ekimde ve martta olmak üzere yılda iki kez okuyucuyu, yazarı, halkı, yayınevini kitap fuarında buluşturacağız. Yani ekimde yeni bir fuar daha düzenleyeceğiz." 

Çayır, Ankara Kitap Fuarı'nın, başkentin en güzel etkinliklerinden biri haline geldiğini belirterek, "Bunu birçok kişiden duymanın hazzını yaşıyoruz. Bu haz da sizi motive ediyor." diye konuştu. 

Önümüzdeki yıllarda daha geniş alanlarda organizasyon gerçekleştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Çayır, "Frankfurt Kitap Fuarı'ndan daha büyük fuarlara başkentlileri kavuşturacağız." dedi. 

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN