Ankara'daki saldırının patlama anı - Video | Son dakika Ankara patlaması haberler

Ankara'daki saldırının patlama anı - Video | Son dakika Ankara patlaması haberler

Ankara'da 5 askeri servis aracına yapılan bombalı saldırının patlama anı görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Genelkurmay Kavşağı ve General ve Amiral Lojmanları karşısındaki 5 askeri servis aracına yapılan saldırı anı görülüyor. Ankara patlamasına ait güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntülerde bomba yüklü aracın infilak ettiği ve servis araçlarının yandığı görülüyor.

Ankara İnönü Bulvarı ile Dikmen Caddesi'nin kesiştiği Merasim Sokak'ta 5 askeri servis aracını hedef alan alçak saldınının güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntüleri ortaya çıktı. Patlama anına ait görüntülerde bomba yüklü aracın patlaması ve servis araçlarının yanması görünüyor. Dikmen'de 28 kişinin öldüğü 61 kişinin yaralandığı saldırının dehşeti görüntülere de yansıdı.  

16-02/17/aaa3.png


Ankara'nın bir çok yerinde duyuldu

Patlama anı güvenlik kemaralarına yansıyan patlamanın ardından Eskişehir yolu üzerinde dumanlar yükseldi. Saldırı anına ait görüntüler, Ankara'nın bir çok bölgesinden duyulan patlamanın büyüklüğünü de ortaya koydu. 

Patlama anı güvenlik kamerasında

Servis araçları paramparça oldu

Saldırıda 2 servis aracı yanarak tamamen kullanılmaz hale geldi.

Servis aracının Hava Kuvvetleri'ne ait olduğu ve komutanlıkta çalışan astsubaylar ile sivil memurları taşıdığı öğrenildi.

Patlamanın ardından alevler yükseldi:

Yayın yasağı geldi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Ankara'daki askeri servis konvoyuna yönelik saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi.

16-02/17/1-1455732852.jpg

Çelik: Terör hainliğini bir kez daha gösterdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Terör Ankara'da alçaklığını ve hainliğini bir kez daha gösteriyor" dedi. Polis, bölgede yeni bir patlama olasılığına karşın çevredekilere "Uzaklaşın" uyarısı yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın yakınında patlama oldu:

 

Davutoğlu'nun Brüksel ziyareti iptal

Patlamanın ardından Ankara'da güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılırken Başbakan Ahmet Davutoğlu Brüksel ziyaretini iptal etti. Ankara'da patlamanın duyulmasından sonra Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'ne geçti. Meclis'te patlamayla ilgili açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, "Patlamada DSİ’nin camları kırıldı. Ekipler müdahale ediyor. Bir araç yanıyor. Yaralıların olduğunu tahmin ediyoruz. Detaylı bilgi yok çok. Daha sonra açıklama yapmak uygun olur" açıklamasını yaptı. 

Ankara Valiliği ise Türkiye'yi yasa boğan açıklamayı yaptı. Saldırıda 18 kişinin öldüğünü, 45 kişinin de yaralandığını duyurdu. 

Saldırıdan ilk görüntüler

Genelkurmay Başkanlığı Ankara'da askeri araçlara yönelik düzenlenen terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada "Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımız ile vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN