Son dakika: Ankara Dikmen'de askeri konvoya bombalı saldırı anı | Video - Devlete terör mesajı

Son dakika: Ankara Dikmen'de askeri konvoya bombalı saldırı anı | Video - Devlete terör mesajı

Son dakika: Ankara'da İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servislerin çıkışı sırasında patlama oldu. Harp Okulu yakınlarındaki patlama, Eskişehir yolu üzerindeki General Amiral Lojmanları'nın karşısındaki Hava Kuvvetleri binasına ve Genelkurmay kavşağına 300 metre mesafedeki patlamada 28 kişi öldü 61 kişi de yaralandı. Saldırıyı ilk belirlemelere göre PKK'nın gerçekleştirdiği öğrenildi.

Ankara İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta, Harp Okulu yakınlarında 3 askeri servisin çıkışı sırasında patlama meydana geldi. General Amiral Lojmanları'nın karşısındaki Hava Kuvvetleri binasına ve Genelkurmay kavşağına 300 metre mesafede 3 ayrı patlama meydana geldiği öğrenilirken saldırının şüphelisi PKK... Saldırıda 28 kişinin öldüğü 61 kişinin yaralandığını öğrenildi. 

Zamanlaması dikkat çekici

28 kişinin öldüğü 61 kişinin de yaralandığı kanlı saldırının, Ankara'nın PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'yi hedef alarak köşeye sıkıştırdığı, Güneydoğu'daki hendekleri başarılı bir şekilde kapatarak ağır darbe vurduğu bir döneme denk gelmesi dikkat çekti. 

31 kişi taburcu edildi

Genelkurmay Başkanlığı, Ankara'daki terör saldırısında yaralanan 61  kişiden 30'unun taburcu edildiği, 31 yaralının 8'inin GATA'da, 23'ünün ise sivil hastanelerde tedavi altında olduğu bildirildi.  Genelkurmay Başkanlığı, saldırıda bir tuğgeneralin yaralandığını, sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Askeri konvoy

Ankara'da, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlama meydana geldi. 

16-02/17/1020943744.jpg

Patlama anı güvenlik kameralarına böyle yansıdı:

Ankara'nın bir çok yerinde duyuldu 

Patlamanın ardından Eskişehir yolu üzerinden dumanlar yükseldi. Bu yolun üzerinde kuvvet komutanlıkları ve AK Parti Genel Merkezi bulunuyor. Patlama Başkentin büyük bölümünde duyuldu. Olay yerine çok sayıda ambulanslar sevk edildi.

Saldırıdan ilk görüntüler

Davutoğlu: Patlama bilgisi geldi bakacağız

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara'daki patlamayla ilgili "patlama bilgisi geldi bakacağız" dedi.

Malesef... 28 ölü 61 yaralı

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, askeri servis konvoyunda patlama meydana geldiğini, ilk belirlemelere göre 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 61 kişinin yaralandığını, patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğinin tahmin edildiğini söyledi.

Patlamanın ardından alevler yükseldi:

Yayın yasağı geldi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Ankara'daki askeri servis konvoyuna yönelik saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi.

16-02/17/1-1455732852.jpg

Çelik: Terör hainliğini bir kez daha gösterdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Terör Ankara'da alçaklığını ve hainliğini bir kez daha gösteriyor" dedi. Polis, bölgede yeni bir patlama olasılığına karşın çevredekilere "Uzaklaşın" uyarısı yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın yakınında patlama oldu:

 

Davutoğlu'nun Brüksel ziyareti iptal

Başbakan Ahmet Davutoğlu Brüksel ziyaretini iptal etti. 

Ankara'da patlamanın duyulmasından sonra Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'ne geçti. Saat 20.30'daki hareket saati şu saat itibariyle iptal edildi. Başbakanın Brüksel seyahatine yarın çıkıp çıkmayacağı ise henüz belli değil.

Eroğlu: Bunu yapanları lanetliyorum

Meclis'te patlamayla ilgili açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, "Patlamada DSİ’nin camları kırıldı. Ekipler müdahale ediyor. Bir araç yanıyor. Yaralıların olduğunu tahmin ediyoruz. Detaylı bilgi yok çok. Daha sonra açıklama yapmak uygun olur. Bir terör örgütünün patlama gerçekleştirdiği şeklinde duyum var. Bunu yapanları lanetliyorum. Sürekli haber geliyor. Ben sizleri aydınlatacağım" diye konuştu.

16-02/17/1-1455732898.jpg

Ankara'da hareketli dakikalar

Akşam saatlerinde meydana gelen patlamanın ardından Ankara’da hareketli dakikalar yaşanıyor. İçişleri Bakanlığı önünde şüpheli paketi polis fünyeyle patlatmak için hazırlık yapıyor. Hastaneler ve servis güzergahlarında da güvenlik önlemleri artırıldı. 

2 servis aracı paramparça

Saldırıda 2 servis aracının yanarak tamamen kullanılmaz hale geldiği belirtiliyor.

Servis aracının Hava Kuvvetleri'ne ait olduğu ve komutanlıkta çalışan astsubaylar ile sivil memurları taşıdığı öğrenildi.

Bahçeli: Kalpgahımız hedef alındı

MHP lideri Devlet Bahçeli askeri servis araçlarına düzenlenen kanlı terör saldırısı sonrası "Ankara Tren Garı önünde yaşanan canlı bomba saldırısından sonra başkentimiz, devletimizin kalpgahı bir kez daha hedef alınmıştır" açıklamasını yaptı.

Moore: Omuz omuzayız

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore "Birleşik Krallık bu zor zamanında Türkiye ile omuz omuzadır, terörizmi kesin ve net olarak kınıyorum" ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanlığı: Kan ihtiyacımız yok

Sağlık Bakanlığı açıklamasında "Patlamadan 4 dakika sonra ilk ambulansımız olay yerine ulaşmıştır. Hemen ardından 32 ambulansımız olay yerine ulaşarak yaralı sevklerini süratle gerçekleştirmiştir. Yaralılar en yakın hastanelere sevk edilmiştir. Kan ihtiyacımız bulunmamaktadır. Tüm branşlarda uzman hekimimiz mevcuttur. Yoğun bakım, yanık ve ameliyat üniteleri konusunda herhangi bir yer sıkıntısı bulunmamaktadır" ifadelerine yer verdi.

İşte kanlı saldırıdan fotoğraflar





















İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN