Genelkurmay Başkanlığı'ndan Ankara saldırısı açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Ankara saldırısı açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı Ankara'da askeri araçlara düzenlenen terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada kanlı terör saldırısının araçların trafik ışıklarında beklerken düzenlendiği bildirildi. TSK alçakça ve kalleşçe olarak değerlendirdiği saldırıyı kınadı.

[Karar]

Genelkurmay Başkanlığı Ankara'da askeri araçlara yönelik düzenlenen terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada saldırının saat 18.31'de, askeri aracın trafik ışıklarında beklediği sırada gerçekleştirildiği ifade edildi. 

Genelkurmay Başkanlığı Başkent'teki terör saldırısına ilişkin internet sitesinden yaptığı açıklamada "117 Şubat 2016 Çarşamba günü saat 18:31'de Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına, İnönü Bulvarı üzerinde bulunan kavşaktaki trafik ışıklarında bekledikleri esnada bir terör saldırısı düzenlenmiştir.

"Kalleşçe düzenlenen saldırıyı kınıyoruz"

Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımız ile vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

Genelkurmay kavşağına 300 metre

Saldırı Genelkurmay kavşağına 300 metre uzaklıkta düzenlendi. Mesai saatine denk getirilen terör saldırısında son gelen bilgilere göre aralarında askeri personelin de bulunduğu 11 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının yükselmesinden endişe ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN