AÖF final sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF sonuç sorgula | AÖF not hesaplama

AÖF final sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF sonuç sorgula | AÖF not hesaplama

18-19 Ocak 2020 tarihinde yapılacak Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınavları için son dakika bir açıklama yayınlandı. Sınavların, bir önceki dönemdeki gibi erken açıklanacağı belirtildi. Peki AÖF final sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sonuç sorgulama ve not hesaplama işlemleri…

Eğitimini açıktan sürdüren on binlerce adayın gireceği final dönemi sınav sonuçları için şimdiden açıklama yapıldı. Aralık 2019’da yapılan AÖF sınav sonuçları 1 hafta gibi kısa sürede açıklanmıştı. Finallerin de erken açıklanacağı duyuruldu. İşte AÖF sonuçları ve not hesaplaması…

2020 AÖF FİNAL SINAV SONUÇLARI ERKEN AÇIKLANACAK

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin (AÖF) 18-19 Ocak 2020’de yapacağı güz dönemi final sınavlarının sonuçlarının kısa sürede açıklanacağı belirtildi.

MOBİL UYGULAMADA SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENME

AÖF’ün mobil uygulamasının sağ üst köşesindeki açılır menüden "Sınav Sonuçları" bölümüne tıklayarak sınav sonuçları görüntülenebiliyor

YURTDIŞI PROGRAMLARDA SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

Sınav sonuçları sınav tarihi itibarıyla hemen hemen 10 iş günü içerisinde http://aof.anadolu.edu.tr adresinde yayınlanıyor. Adaylar T.C. kimlik numaraları (öğrenci numaraları) ve şifreleriyle sonuçlara ulaşabilir.

Sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine postalanmaz.

SINAVA GİRMEK İÇİN GEREKEN BELGELER NELER?

Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi, Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi, Fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, T.C. kimlik numaralı sürücü belgesi, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen fotoğraflı, imzalı, mühürlü ve süresi geçerli Geçici Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Mavi Kart, Süresi geçerli pasaport, yurt dışında yapılan sınavlarda T.C. vatandaşları dışında başka bir ülkenin vatandaşları için o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmî belge bu amaçla kullanılabilir.

Bunların dışındaki belgeler (mesleki kimlik kartları vb.) sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmez.

Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NOT HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Öğrencilerin bir dersten başarılı sayılabilmesi adına 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00 ya da üzerinde başarı puanı alması gerekiyor.

İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan derslerle ödev ve laboratuvar uygulamaları olan dersler de bu kapsamın hâricinde tutuluyor.

20-01/16/aoff-1579168903.jpg

DERS GEÇME NOTLARI

84 – 100 notları arasında AA harf notu ile

77 – 83 notları arasında AB harf notu ile

71 – 76 notları arasında BA harf notu ile

66 – 70 notları arasında BB harf notu ile

61 – 65 notları arasında BC harf notu ile

56 – 60 notları arasında CB harf notu ile

50 – 55 notları arasında CC harf notu ile

46 – 49 notları arasında CD harf notu ile1,70 koşullu

40 – 45 notları arasında DC harf notu ile1,30 koşullu

33 – 39 notları arasında DD harf notu ile1,00 koşullu geçebilirsiniz

0 – 32 notları arasında FF harf notu ile 0,00 kalırsınız.

Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN