AÖL sınavları ne zaman başlayacak? 2020 Açık Öğretim Lisesi sınav takvimi yayınlandı

AÖL sınavları ne zaman başlayacak? 2020 Açık Öğretim Lisesi sınav takvimi yayınlandı

Lise eğitimlerini dışarıdan sürdüren adaylar, ‘AÖL sınavları ne zaman başlayacak?’ sorusuna cevap arıyor. MEB, 9 Ekim’de 1. dönem kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav takvimini yayınladı.

AÖL’den yapılan açıklamada 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 2020/1.Dönem AÖL sınavı öncesi, sınav giriş belgeleri 2 Aralık 2020’de yayımlanacak. Peki, AÖL sınavları ne zaman yapılacak? İşte, 2020 AÖL sınav tarihlerine dair bilgiler…

AÖL 1.DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK? 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2020 Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınav takvimini yayınladı. Takvimde bulunan bilgilere göre, AÖL 1. dönem sınavı 5-6 Aralık 2020’de yapılacak.

2020-2021 AÖL 1. dönem sınav giriş yerleri 2 Aralık 2020’de öğrencilerin erişimine açılacak. AÖL sınav yerleri aol.gov.tr internet sitesinden öğrenci şifre ve T.C kimlik numarasıyla öğrenilebilecek.

AÖL'YLE İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

AÖL SINAVLARI NASIL OLACAK? 

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavları, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün belirlediği okullarda merkezi sistemle, çoktan seçmeli test metodu ile yapılacak.

Sınavlarda;

Her soru 4 seçenekli olacak.

Her dersten 20 soru sorulacak. 

Her doğru yanıtın değeri 5 puan olacak.

Yanlış yanıtlar doğru yanıtları götürmeyecek.

Sınavların değerlendirilmesi Açık Öğretim Lisesi yönetmeliğine göre yapılıyor.

aol-sinavlari-ne-zaman-baslayacak-2020-acik-ogretim-lisesi-sinav-takvimi-yayinlandi.jpeg

SONUÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ 

Sınavların tamamlanmasının ardından yanıt kâğıtları Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünde optik okuyucularla okunuyor ve bilgisayar programı ile değerlendiriliyor.

Bu değerlendirme programında aynı anda ‘Kopya Analiz Tekniği’ kullanılıyor. Sınavın iptal edilmemesi, maddi ve cezai yaptırıma maruz kalmaması adına cevap kâğıdı kimseye göterilmez, kopya çekilmez, çektirilmez. Kopya çektirene, kopya çektirene ve kopyaya yardım edene hapis ve para cezası verilecek.

Cevap kâğıtlarını okumak adına düzenlenmiş optik okuyucular, hatasız kodlanan yanıtları değerlendirdiğinden dolayı kodlama yaparken adayların dikkatli olması gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN