Son dakika! 'Makul fiyat' hamlesi!... Arpa, buğday ve mısırda gümrük vergisi sıfırlandı

Son dakika! 'Makul fiyat' hamlesi!... Arpa, buğday ve mısırda gümrük vergisi sıfırlandı

Son dakika haberi... Hükümet, fiyatların makul seviyede tutulabilmesi ve spekülatif fiyat hareketlerinin yaşanmaması için harekete geçti. Arpa, buğday ve mısırda gümrük vergisi sıfırlandı, karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Son dakika haberi... Fiyatların makul seviyede tutulabilmesi ve spekülatif fiyat hareketlerinin yaşanmaması için buğday, arpa ve mısırdaki gümrük vergisi sıfırlandı. 

İthalat Rejimi ile ilgili ek karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, dünya genelinde devam eden Kovid-19 hastalığı nedeniyle hububat fiyatlarında yaşanan artışın önüne geçilebilmesi, iç piyasa fiyatlarının makul seviyelerde tutulabilmesi ve spekülatif fiyat hareketlerine meydan verilmemesi amacıyla buğday, arpa ve mısırdaki gümrük vergisi kaldırıldı.

Uygulama 30 Nisan 2021 tarihine kadar devam edecek.

MERCİMEKTE DE VERGİ KARARI

Daha önce de mercimek ve ayçiçeği tohumunda gümrük vergisi düşürülmüştü. Mercimekteki yüzde 19,3 gümrük vergisinin 1 Ocak 2021'e kadar yüzde 9 olarak uygulanmasına karar verilmişti.

Yağlık ayçiçeği tohumunda ise yüzde 3+10 avro/100 kilogram net olan gümrük vergisi ve toplu konut fonu da 1 Temmuz 2021'e kadar sıfırlanmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN