Asgari ücrette tüm bildiklerinizi unutun! 5 haneli ara zam yolda: İşte masadaki yeni rakamlar!

Asgari ücrette tüm bildiklerinizi unutun! 5 haneli ara zam yolda: İşte masadaki yeni rakamlar!

Asgari ücret üzerinden yeni gelişmeler yaşanırken ara zam yapılacağı bilgisi verildi. Asgar ücrette 5 haneli rakamlar yolda olurken ara zam için o tarih belli oldu. Asgari ücrete ne kadar ara zam yapılacak? İşte detaylar...

Asgari ücrete zam haberleri gelmeye başlarken 2023 ek zam haberleri gündemde yerini aldı. Bunun üzerine asgari ücrete ek zam yapılacağı merak konusu olurken iddialar arasında araştırmalar başladı. Geçen yıl asgari ücrete yapılan zam cepleri rahatlatırken bu sene de aynı düzende zam beklentisi oluştu.

Ocak ayı enflasyonlarının belli olmasıyla beraber asgari ücrete o oran üzerinden zamlar yapıldı. Aylar öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların yanında olduklarının altını çizerken ara zam açıklamalarında bulundu. Asgari ücrete yapılacak ara zam tarihinin öne çekilmesi üzerine vatandaşlar beklentilere girdi.

Geçtiğimiz haftalarda en düşük emekli maaşı 7.500 TL olarak güncellenirken ek zam yapılacak mı? sorusuna yanıt arandı. Bakan Vedat Bilgin, açıklamalarda bulunurken seçim vaatleri üzerine vatandaşlar araştırmalara başladı. Asgari ücret üzerinden son nokta konulurken vatandaşların ceplerini rahatlatmak için harekete geçidi.

asgari ücret 11 bin TL

ASGARİ ÜCRET 11.000 TL OLDU MU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret üzerinden ek zam açıklamaları yapılırken Temmuz zamlarına gözler çevrildi. Asgari ücret tespit kurulunun asgari ücret zammı sonrasında net tutarın 11 bin TL olacağı yönünde iddialar gündemde yerini aldı.

YILLARA GÖRE ASGARİ ÜCRET

2019 asgari ücret: 2.324 TL

2020 asgari ücret: 2.825 TL

2021 asgari ücret: 4.253 TL

2022 asgari ücret: 5.500 TL

2022 asgari ücret: 8.506 TL

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN