Aşı programı sekteye uğradı! Randevu alınamıyor

Aşı programı sekteye uğradı! Randevu alınamıyor

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Eryazğan, aşılama programı kapsamında ikinci dozda bir sıkıntı olmadığını fakat birinci doz aşı için randevu alınamadığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sıranın 60-65 yaş arasına geldiğini ve önümüzdeki hafta bu gruba aşılamanın başlayacağını duyurmuştu. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) 2. Başkanı Hacı Yusuf Eryazğan, aşılama programının ne aşamada olduğunu değerlendirdi. 

"BİRİNCİ DOZ AŞILARA RANDEVU ALINAMIYOR"

Hürriyet'e konuşan Eryazğan, Sağlık Bakanlığı’nın aşı lojistiğinde peyderpey gelen aşılarda son iki haftadır bazı illerde aşı bulunmaması sıkıntısıyla karşılaştıklarını belirterek, şunları söyledi: "Bu hafta aşının lojistiğiyle ilgili yeni bir gelişme oldu. Birinci doz aşıların hiçbirine randevu alınamıyor. Türkiye’nin pek çok noktasında birinci doz aşılarına gelemeyen 65 yaş üstü vatandaşlarımızın randevu alamadığı, 182’den randevu oluşturamadığı ya da aile hekimlerinin bu konuda yaptıkları denemelerde herhangi bir randevu verilemediği görülüyor.

"İKİNCİ DOZDA SIKINTI YOK"

Ama ikinci doz aşılar için randevu almada bir sıkıntı bulunmuyor. Bakanlık 2’nci doz aşılanan kişilerin aşıları bitmeden, birinci doz aşıları açmayacak gibi görünüyor. AHEF olarak çeşitli defa uyarmıştık. Tüm vatandaşlarımızın aşılanabileceği kadar aşı getirilmesi, aşı lojistiğinin sağlanması, bu noktada aile hekimlerinin gerekli teçhizat ile desteklenmesi gerektiğini söylemiştik.”

SIRA 60-65 YAŞTA

Hazırlanan aşı uygulanacak gruplarda sırada asker, polis, kritik görevlerde çalışanlar, zabıta, Adalet Bakanlığı, cezaevleri, öğretmenler (köy okulu öğretmenleri hariç) bulunmasına rağmen, 2. aşama A grubu olan bu kişilerin aşılarına başlanmadığı öğrenildi. Bakan Koca ise gelecek hafta 60-65 yaş yani 2’nci aşama B grubu aşılamasının başlayacağını açıkladı. 2’nci aşama A grubunun aşılanmasına neden başlanmadığı ya da ne zaman başlanacağı ise henüz açıklanmadı.

ŞİMDİYE KADAR KİMLER AŞILANDI?

Sağlık Bakanlığı, aşılanacak grupları 1. aşama, 2. aşama, 3. aşama ve 4. aşama olarak ayırdı. Şu ana kadar 1. aşama A grubu yani sağlık kurumunda çalışanlar, 1. aşama B grubu yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalan ve çalışanlar, 1. aşama C grubu yani 65 yaş üstü bireyler aşılandı. 1. aşama C grubu da kendi arasında C1 90 yaş ve üstü bireyler, C2 88 ve 89 yaş arası bireyler, C3 80-84 yaş arası bireyler, C4 75-79 yaş arası bireyler, C5 70-74 yaş arası bireyler, C6 65-69 yaş olarak aşılandı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN