Avrupa'da ikinci dalga paniği: İspanya 1 milyon sınırını aşan ilk ülke oldu

Avrupa'da ikinci dalga paniği: İspanya 1 milyon sınırını aşan ilk ülke oldu

İspanya, koronavirüs vaka sayısında 1 milyonu aşan ilk Batı Avrupa ülkesi oldu.

ABD, Hindistan, Brezilya, Rusya ve Arjantin'in ardından, İspanya'da da vaka sayısı 1 milyonu aştı. Ülkedeki toplam koronavirüs vaka sayısının 1 milyon 46 bin 641’e yükselmesiyle 1 milyon eşiğini aşan ilk Batı Avrupa ülkesi İspanya oldu.

47 milyona yakın nüfusuyla virüsü kontrol altına alabilmek için mücadele eden İspanya’da son 24 saatte 16 bin 973 yeni vak'a kayıtlara geçti. İspanya Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamayla toplam vaka sayısının 1 milyonu aştığını duyurdu. Bakanlık virüs dolayısıyla hayatını kaybedenlerin toplam sayısının ise 34 bin 366’ya ulaştığını açıkladı.

Uzmanlar, yetersiz test ve asemptomatik vakalar nedeniyle gerçek vaka ve ölüm sayılarının daha fazla olduğunu belirtiyor.

İSPANYA SAĞLIK BAKANI: İKİNCİ DALGA TEHDİT DEĞİL, BİR GERÇEK

Bakanlar Kurulu’nun ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İspanya Sağlık Bakanı Salvador Illa uyarılarda bulundu. Virüsün dolaşmadığını bir kez daha hatırlattı. Hareketliliğin ve temasın azaltılması uyarısında bulundu.

“Çok zor haftalar geliyor” diyerek İspanyolları evlerinde kalmaya davet etti. “Kış geliyor. İkinci dalga artık bir tehdit değil. Avrupa çapında bir gerçeklik" itirafında bulunan bakan, yasal önlemlerden çok halktan daha fazla çaba ve bilinç istedi.

Herkesin tetikte olması gerektiği uyarısını yapan Sağlık Bakanı, “Kimsenin rahatlayamayacağımızı bilmesi önemlidir" uyarısı yaptı. Önlem olarak; el yıkamaya, maske kullanımına, kapalı alanların sürekli havalandırılmasına ve iki metrelik sosyal mesafeye dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Salvador Illa, hükumetin Madrid ve diğer bölgelerde, sokağa çıkma yasağının uygulamasını gündeme getirebileceğini söyledi. Vatandaşları hareketliliği azaltmaya çağırdı. 24 Ekim'de sonra erecek Madrid'deki alarm durumuyla ilgili yasal alternatifler üzerinde çalıştıklarını açıklayarak bölgede vak'a sayısını azaltmak için sıkı önlemler almaya devam etmek zorunda olduklarını belirtti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN