Ayasofya'da ilk namaz ne zaman kılınacak? Ayasofya Camii'nde kaç kişi aynı anda namaz kılacak?

Ayasofya'da ilk namaz ne zaman kılınacak? Ayasofya Camii'nde kaç kişi aynı anda namaz kılacak?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, müze statüsü iptal edilerek 86 yıl sonra yeniden cami çevrilerek ibadete açılmasına karar verilen Ayasofya'da ilk namazın ne zaman kılınacağını açıkladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile incelemelerde bulunan Erbaş, camide kaç kişinin aynı anda namaz kılabileceğini de paylaştı. İşte detaylar...

'Ayasofya'da ilk namaz ne zaman kılınacak 2020?', 'Ayasofya Camii'nde kaç kişi aynı anda namaz kılacak?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla camiye çevrilen Ayasofya'da incelemelerde bulundu. 86 yıl sonra ilk namazın ne zaman kılınacağı da belli oldu. Detaylar haberimizde...

AYASOFYA'DA İLK NAMAZ NE ZAMAN 2020?

Danıştay kararının ardından Ayasofya'nın 86 yıl aradan sonra ibadete açılması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla resmileşti. İlk namazın 24 Temmuz 2020 Cuma günü kılınacağı açıklanırken, aynı zamanda turizm faaliyetlerinin devam edeceği Ayasofya'da tarihi ikonaların, fresklerin, taşınabilir sembollerin durumu, namaz kılınırken uygulanacak metotlar ve turizm açısından yapılacak düzenlemeler merak konusu oldu.

AYASOFYA'NIN İSMİ DEĞİŞECEK Mİ?

Caminin ismiyle ilgili açıklamada bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, isim konusunda bir değişiklik planlanmadığını açıkladı. Yani Ayasofya-i Kebir Camii (Büyük Ayasofya Camii) ismi kullanılmaya devam edecek.

AYASOFYA'DA KAÇ İMAM GÖREV YAPACAK?

Ayasfoya Camii'nde görev yapacak din görevlilerinin isimlerinin belli olduğunu belirten Erbaş, iki imam ve dört müezzin atanacağını açıkladı.

AYASOFYA'DA AYNI ANDA KAÇ KİŞİ NAMAZ KILACAK?

Erbaş, normal şartlarda Ayasofya'da 3-4 bin kişinin namaz kılabileceğini ancak sosyal mesafe düzeninde 500-1000 kişi arasında kişinin içerde namaz kılmasına imkan verilebileceğini söyledi.

MOZAİK VE DUVAR RESİMLERİ NE OLACAK?

Diyanet Başkanı Ali Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu ve Kültür Bakanlığı ile yapılan görüşmelerden sonra tüm düzenlemelerin netleşeceği bilgisini verdi. Erbaş, ikona ve fresklerin üstünü namaz vakitlerinde perdeleme veya teknolojik imkanlarla kapatılacağını (ışıklandırma, karartma yoluyla), namaz bittikten sonra sergilenmeye devam edeceğini açıkladı. Perdeleme ve karartma uygulamasının henüz hangisinin uygulanacağına karar verilmediğini açıklayan Erbaş, bu iki yöntemden birinin uygulanacağını, kararın önümüzdeki günlerde alınacağını belirtti.

HER ALANI HEM İBADETE HEM ZİYARETE AÇILACAK

Yabancı turistlerin ibadet yapılırken ziyarette bulunabileceğine vurgu yapan Erbaş, "Ayasofya'nın her alanı hem ibadet hem ziyarete açılma noktasında rahat bir şekilde kullanıma hazır hale getirilecektir" dedi.

Son dakika haberlerini KARAR.com adresinden takip edebilirsiniz.

AYASOFYA CAMİİ İMAMI MEHMET BOYNUKALIN KİMDİR?

AYASOFYA'DA CUMA NAMAZINA DAVETLİ 500 KİŞİ KİM?

AYASOFYA ÇEVRESİNDEKİ AÇIK ALANLARDA NAMAZ KILINACAK NOKTALAR

AYASOFYA CAMİİ AÇILIŞ GÜNÜ HANGİ YOLLAR KAPATILACAK?

AYASOFYA'DAKİ HZ. İSA VE HZ. MERYEM MOZAİKLERİ NE OLACAK?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN