Azerbaycan Karabağ'da ilerliyor: Madagiz'e bayrak dikildi

Azerbaycan Karabağ'da ilerliyor: Madagiz'e bayrak dikildi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan ile yaşanan çatışmalar sonucu Karabağ'ın Madagiz bölgesine Azerbaycan bayrağı dikildiğini söyledi.

Azerbaycan'ın Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı harekat devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ağdere kasabasının Madagiz bölgesinin Ermenistan işgalinden kurtarıldığını söyledi.

Operasyonla ilgili sosyal medya hesabından bilgilendirmede bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Bugün Azerbaycan ordusu Madagiz'e Azerbaycan bayrağını dikti. Madagiz bizimdir. Karabağ Azerbaycan'dır!" ifadelerini kullandı.

STRATEJİK TEPELER KONTROL ALTINA ALINMIŞTI

Azerbaycan ordusunun, ülke topraklarını işgalden kurtarmak için başlattığı operasyonda dün Ağdere ilinin Madagiz kasabası çevresindeki stratejik tepelerde kontrol sağlanmıştı.

Dağlık Karabağ'daki çatışmaların başladığı ilk günden bu yana 6 köy Ermenistan'ın işgalinden kurtarıldı. Fuzuli bölgesinin Karahanbeyli, Gervend, Köy Gerediz, Yukarı Abdurrahmanlı köyleri ile Cebrayıl bölgesinin Büyük Mercanlı ve Nüzgar köylerinin Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçti.

Ermeni güçlerin 27 Eylül’de Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine, karşı atağa geçen Azerbaycan ordusu, ilerleyişini dört koldan sürdürüyor.

BEYAZ BAYRAKLARLA TESLİM OLDU

Ermeni işgali altındaki Dağlık Karabağ bölgesini, kuzey ve güneyden kuşatan Azerbaycan ordusu, bir grup Ermeni askeri esir aldı

ERMENİSTAN BÜYÜK KAYIP VERDİ

Azerbaycan ordusu 27 Eylül - 2 Ekim tarihlerinde, Ermenistan'ın 230 tank ve zırhlı aracını, 250 top ve füze sistemini, 38 hava savunma sistemini, 10 komuta yönetim ve gözlem mıntıkasını, 7 mühimmat deposunu, 130'dan fazla askeri kamyon ve aracını, bir S-300 sistemini imha etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN