Bademcik şişmesine ne iyi gelir? Bademcik şişmesi nasıl geçer?

Bademcik şişmesine ne iyi gelir? Bademcik şişmesi nasıl geçer?

Bademcik şişmesi mevsimsel geçişlerde meydana gelen ve özellikle çocuklarda görülen bir hastalıktır. Bademcik şişmesi kişinin vücut direncini düşürür ve bazı durumlarda ateşlenmeye yol açabilir. Evde hazırlayabileceğiniz bitkisel yöntemlerle bu duruma çare bulabilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

 

Bademcik şişmesi, hemen hemen her yaş grubunda görülen kişinin yaşam kalitesini düşüren bir rahatsızlıktır. Bademcik şişmesinin ilerlemesi durumunda kişinin vücut direnci düşer ve beslenmeyle ilgili sorunlar yaşar. Hatta bazı durumlarda bademcikler alınabilir. İşte bilmeniz gerekenler…

BELİRTİLERİ

Yutkunmada zorluk yaşamak,
Ağız kokusu,
Mide bulantısı,
Kusma,
Seste değişiklik,
Halsizlik,
Boğaz ağrısı,
Ateş.

19-11/14/bademcik-sismesijpgg.jpg

NE İYİ GELİR?

Sarımsak: Doğal antibiyotik kaynağı olan sarımsak, bademcik şişmesine oldukça faydalıdır. Sarımsak, antioksidan etkisi sayesinde iltihapları iyileştirip hastalığın geçmesini sağlıyor. 1 bardak ılık su içerisine 1 diş sarımsağı dilimleyerek atın. Bir süre bekledikten sonra sarımsakları ayırın ve suyu için.

Ballı ılık su: Ilık su içerisine ilave edeceğiniz bal, boğazınızın yumuşamasına, yutkunma problemlerinize ve bademcik şişkinliklerinize iyi gelecektir. Balı sütünüze de katıp içebilirsiniz.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Zerdeçal: 1 çay kaşığı zerdeçalı 1 bardak sıcak suda karıştırın ve için. Zerdeçal, boğazda oluşan iltihapları ve bademcik şişmesinin geçmesine faydalıdır.

Limonlu ılık su: Ilık bir suya sıkacağınız limon suyu, bademcik şişmesine iyi gelecektir. Limon içerdiği C vitamini sayesinde bağışıklığı güçlendirir ve vücuttan zararlı maddeleri atar.

Tarçın çayı: Ilık bir su içerisine 1 adet çubuk tarçını atıp hastalığınız süresince için. Tarçını, içtiğiniz çay içerisine de atabilirsiniz. Tarçın, içerisindeki antibakteriyel özellikler sayesine boğaz enfeksiyonuna iyi gelecektir.

Ada çayı: Ada çayı boğaz ağrılarına ve boğaz şişkinliklerine oldukça faydalıdır. Vücuttaki yabancı maddeleri vücuttan uzaklaştırır ve boğaza iyi gelir.

Çemen otu tohumu: 1 su bardağı sıcak su içerisine 1 tatlı kaşığı çemen otu tohumu koyun ve demleyin. Çemen otu kışın geçirilen hastalıklara karşı oldukça faydalıdır.

Gargara: 1 su bardağı ılık su içerisine 1 çay kaşığı tuz koyun ve gargara yapın. Gargara sayesinde boğazdaki şişkinlikler inecek ve ağrılar geçecektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN