Burun tıkanıklığı nasıl geçer? Burun tıkanıklığı neden olur?

Burun tıkanıklığı nasıl geçer? Burun tıkanıklığı neden olur?

Burun tıkanıklığı hemen hemen herkesin başına gelebilen kişinin kolay nefes almasını engelleyen bir durumdur. Burun tıkanıklığı mevsim geçişlerinde daha çok görülür. Evde uygulayabileceğiniz basit yöntemlerle bu durumu atlatabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

Burun tıkanıklığı, özellikle mevsim geçişlerinde her yaş grubunda görülebilen bir sağlık sorunudur. Burun tıkanıklığı yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlıklarına neden olabilmektedir. Bu nedenle 10 günü geçen tıkanıklarda mutlaka doktora başvurulmalıdır. İşte tüm bilgiler…

BURUN TIKANIKLIĞI

Burun tıkanıklığı, kişinin kolay nefes alıp vermesini engelleyerek yaşam kalitesini düşürür. Tıkanıklık nedeniyle geceleri horlama, uyku apnesi gibi sağlık sorunları yaşanabilir. Tıkanıklığın en büyük nedeni mukus zarlarının iltihaplanmasıdır. Öte yandan kıkırdak – kemik eğrilikleri de burun tıkanıklığına neden olmaktadır. Burun tıkanıklığı hava kirliliği olan bölgelerde, sigara kullanan kişilerde, sinüzit hastalarında ve sağlıksız klima koşullarında çalışan ofis çalışanlarında görülür. Burnu tıkalı olan kişiler ağızlarından solunum yaparlar ve bu da boğaz enfeksiyonlarına neden olur. Kişi yol yürüme, merdiven çıkmak gibi fiziksel hareketlerinde zorlanabilir. Sabahları ağız kuruluğu olur ve kişinin ses kalitesi bozulur böylece burundan konuşma olur. Burun tıkanıklığı ilerlerse akciğer ve kalp problemlerine neden olur.

19-11/14/burun-tikanikligijpgg.jpg

NE İYİ GELİR?

Bol sıvı tüketin. Ancak süt içmeyin. Süt mukus üretimini artırarak tıkanıklığa neden olur.

Sigaradan ve sigara içilen ortamlardan uzak durun.

C vitamini ağırlıklı beslenin.

Burun içerisine damlatacağınız bir iki damla zeytinyağı tıkanıklığı açacaktır.

Özellikle kışın kapalı mekanlarda oturduğumuzda burun tıkanıklığı daha çok görülür. Bu nedenle bulunduğunuz ortamı sık sık havalandırın. Kalorifer üzerine koyacağınız ıslak havlu ya da 1 bardak su da ortamı nemlendirecektir.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER TÜM BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Düzenli olarak 2 yemek kaşığı bal yemek burun tıkanıklığına ve tıkanıklığın tekrarlamasına iyi gelecektir. En iyi sonucu almak için balı, ılık su içerisinde çözdürün ve yatmadan önce için.

Burun mukozunun daha sıvı hale gelebilmesi için ısıttığınız havluyu burnunuza koyun. Çok sıcak olmamasına dikkat edin.

Naneli şekerler ve mentollü mendiller burun tıkanıklığının açılmasını sağlar.

Deniz, burun tıkanıklığına iyi gelir. Denize giremiyorsanız deniz tuzunu burnunuza çekin.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN