Kulak ağrısı nasıl geçer? Kulak ağrısına ne iyi gelir?

Kulak ağrısı nasıl geçer? Kulak ağrısına ne iyi gelir?

Kulak ağrısı, kişinin gündelik yaşamını olumsuz etkileyen kulakla ya da başka organlardaki rahatsızlıklar sonucu ortaya çıkan bir ağrıdır. Yetişkinlerde görülebildiği gibi çocuklarda da bu durum yaşanmaktadır. Peki kulak ağrısı nasıl geçer? İşte bilmeniz gerekenler…

 

Kulak ağrısı, kişiyi çok fazla rahatsız eden ve yaşam kalitesini düşüren hastalıklardandır. Ağrı bir anda ortaya çıkar ve kişide kulakta yanma, batma, zonklama gibi şikayetler görülür. Kadın-erkek fark etmeksizin hemen hemen her yaş grubunda görülen kulak ağrılarının en büyük nedeni enfeksiyondur. İşte tüm bilgiler…

KULAK AĞRISI

Kulak ağrısı birden ortaya çıkan ve zaman içerisinde dayanılamayacak hale gelen bir ağrıdır. Bu ağrının en büyük nedeni enfeksiyondur. Kulak içerisinde oluşan enfeksiyonlar, farklı sonuçlara neden olur. Dış kulak enfeksiyonunda kulak kepçesinde şişlik, kaşıntı ve kızarıklık olur. Orta kulak enfeksiyonunda ateş ve tıkanıklık hissi yaşanır. İç kulak enfeksiyonunda ise ağrıyla beraber mide bulantısı, baş dönmesi görülür. Kulak ağrıları, yetişkinlerde görülebildiği gibi çocuklarda da sıklıkla görülmektedir. 3 yaşından küçük çocukların %30’u her yıl kulak ağrısı şikayetiyle hastanelere götürülür.

19-11/16/kulak-agrisijpgg.jpg

NEDENLERİ

Enfeksiyonlar: Kulak ağrısının en büyük nedeni enfeksiyonlardır. Kulak zarının arkasındaki östaki borusunun tıkanması sonucu enfeksiyon oluşur. Bu tıkanıklığı alerji, sinüzit, soğuk algınlığı neden olur. Enfeksiyonun başlıca belirtileri; işitme kaybı, kaşıntı, baş dönmesi, akıntıdır.

Uçak yolculuğu: Havadayken basınç seviyesinde meydana gelen değişiklikler, uçak yolcuğunu yapan kişilerde kulak ağrısına neden olur. Bu durum su altına dalındığında da ortaya çıkmaktadır.

Kulak zarı: Kulak zarının yırtılması kulak da ağrıya neden olur. Bu nedenle kulak içerisine yabancı cisim sokulmamalıdır. Kulak temizlemek için kullanılan kulak çöpleri, kulak içerisinde ileri itilmemelidir. Öte yandan kulak içerisindeki kulak kirleri de ağrıya neden olmaktadır.

Diş ağrısı: Dişlerde meydana gelen problemler kulak ağrısına neden olur.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NE İYİ GELİR?

Sıcak ve soğuk uygulama: Kulağınıza bir buz torbasını ya da nemli bir havluyu tutmanız ağrılarınıza iyi gelecektir. Bu uygulamayı dönüşümlü olarak yapın. Önce buz uygulamasını yapın ve 10 dakika bekletin ardından sıcak uygulamaya geçin.

Soğan: Küp küp doğradığınız soğanı temiz bir bez üzerinde kulağınıza koyun. Antibakteriyel özelliği sayesinde soğan, kulak ağrınıza iyi gelir.

Zencefil: Bir miktar zencefili biraz su ile karıştırın ve kulak çubuğu yardımıyla kulağınızın içine sürün. 10 dakika bekletip kulağınızı yıkayın.

Zeytinyağı: Kulak içine damlattığınız 1-2 damla zeytinyağı kulaktaki uğultuyu geçireren ağrılarınızı hafifletir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN