Egzama belirtileri nelerdir? Egzama nasıl geçer?

Egzama belirtileri nelerdir? Egzama nasıl geçer?

Egzama günümüzde birçok insanın başına gelen bir cilt hastalığıdır. Egzama olan kişilerin cildinde pul pul dökülmeler, kaşıntı ve kızarıklık meydana gelir. Bulaşıcı da olan bu hastalığa evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle çare bulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Egzama, deri üzerinde kaşıntı, kızarıklık ve kabarcıklara yol açan bir cilt hastalığıdır. Egzama genellikle ellerde ayaklarda ve bacaklarda görülür. Alerji ya da stres bu hastalığa neden olmaktadır. Basit yöntemlerle tedavi altına alınan bu cilt hastalığında erken teşhis çok önemlidir. İşte tüm bilgiler…

EGZAMA

Egzama genellikle kış aylarında olur. Kışın havaların soğumasıyla kapalı mekanlarda daha çok vakit geçirilir. Isıtma sistemleri cildi kurutur ve egzamaya neden olur. Kalın giysiler, sıcak banyo, stres ve enfeksiyon da egzamanın diğer nedenlerindendir.

19-11/18/egzemajpgg.jpg

NASIL GEÇER?

Bol su için: Egzama hastalarının cildi nemli olmalıdır. Bu nedenle gün içerisinde 2 litre su içmelisiniz. Böylece cildiniz nemli kalacaktır.

Ilık duş alın: Sıcak suyla banyo yapmak cildin kurumasına neden olur. Kuruyan cilt kaşınır ve dökülmeler meydana gelir.

Kalın giysilerden uzak durun: Egzama hastalarının kalın ve yün kıyafetlerden uzak durması gerekir. Yünlü kıyafetler cildinizi kurutur ve kaşıntıya neden olur. Bunun yerine pamuklu kıyafetler giymeyi tercih etmelisiniz.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Sağlıklı beslenme: Cildinizin nemini artırmak için E ve C vitamini bakımından zengin yiyecekler tüketmelisiniz. Öte yandan yiyeceklerinizde zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı kullanmanız egzamaya iyi gelecektir.

NE İYİ GELİR?

Aloe vera, ciltteki enfeksiyonu azaltır ve ciltteki yaraları iyileştirir. Aloe vera jeli kullanarak egzamanın neden olduğu kızarıklıkları önleyebilirsiniz.

Lavanta yağı cildinizi yumuşatarak nemlendirir. Nemli cilt kurumaz ve rahatlar. Öte yandan lavanta, egzamanın neden olduğu acı ve kaşıntıyı da önler.

Papatya, egzamanın oluşturduğu acı, yanma ve kaşıntıyı azaltır. Egzama kuruyan ciltten meydana gelir. Papatya ise cildi nemlendirir.

Sarı kantaron çiçeği de ciltteki iltihabı alır ve cildi nemlendirir. Sarı kantaron çiçeğinde dikkat edilmesi gereken husus, sarı kantaron içerisindeki asidin fazla olmasıdır. Bu nedenle zeytinyağı ile karıştırıp kullanmanız gerekmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN