Adet sancısına ne iyi gelir? Adet sancısı nasıl geçer? Regli geçirecek yöntemler

Adet sancısına ne iyi gelir? Adet sancısı nasıl geçer? Regli geçirecek yöntemler

Adet sancısı, kadınların en çok rahatsız oldukları bir durumdur. Adet sancısı, genellikle adet görmenin ilk günü yoğundur ve giderek azalır. Kadınların en çok şikayet ettiği bu rahatsızlığa evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle çare bulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Adet sancısı, kadınların her ay başına gelen ve yaşam kalitelerini düşüren bir durumdur. Adet sancısı çeken kadınlar internette bu duruma doğal yollarla çare arıyor. Herhangi bir ilaç kullanmadan uygulayacağınız yöntemlerle ağrılarınızı hafifletebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

NEDEN OLUR?

Gebelik için hazırlanan rahim duvarında döllenme olmaz vücut tarafından dışarıya kan atılır. Bir kas dokusu olan rahim, rahim duvarındaki kanı atmak için kasılmaya başlar. Prostaglandin hormonu bu kasılmaları tetikler ve adetten 2 gün önce yüksek seviyelere ulaşır. Ardından da azalmaya başlar. Prostaglandin hormonu ne kadar yüksekse sancılarda o kadar yüksek olur.

19-11/18/adetjpgg.jpg

NE ZAMAN DOKTORA GİTMELİ?

Günlük yaşantınızı olumsuz etkileyen adet sancıları yaşıyorsanız,
Her zamankinden fazla miktarda adet kanaması varsa,
Sancınız her zamankinden daha fazlaysa,
25 yaşından sonra adet sancılarınız şiddetlendiyse mutlaka bir kadın doğum doktoruna görünün.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NASIL GEÇER?

Stres altında olan kadınlarda adet sancıları daha şiddetli yaşanır. Stresten uzaklaşmak sancılarınıza iyi gelecektir.

Düzenli yapılan egzersiz, beta-endorfin denilen vücudun doğal ağrı kesicisi olan maddesinin salınmasını sağlar.

Karnınıza koyacağınız sıcak su torbası ya da sıcak su dolu küvete girmek sancılarınızı hafifletir. Öte yandan bitkisel ve ağrıyı azaltıcı çaylar veya diğer sıcak içeceklerde sancınızı azaltacaktır. 1 bardak sıcak süt içerisine 1 çay kaşığı bal ekleyin ve için. Ağrılarınız hafifleyecektir.

Yağlı ağır yiyeceklerden kaçının. Az ve sık beslenin. Kahve, çikolata, çay ve kola gibi kafeinli içeceklerden uzak durun. Bu içecekler sancınızı daha çok artıracaktır.

Adet öncesi ve sonrası ağır fiziksel hareketlerden kaçının.

E vitamini, Omega 3, çinko ve kalsiyum adet sancılarını azaltan vitaminlerdir. Doktorunuza danışarak vitamin takviyesi alın.

Uykusuz kalmaktan kaçının. Yeterli miktarda uyumak ağrılarınızı azaltacaktır.

Adet döneminize yakın tarihlerde ayaklarınızı ve belinizi üşütmemeye dikkat edin.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN