Bel fıtığı belirtileri nelerdir? Bel fıtığına ne iyi gelir?

Bel fıtığı belirtileri nelerdir? Bel fıtığına ne iyi gelir?

Bel fıtığı günümüzde çoğu kişinin başına gelen ve şikayetlendiği bir hastalıktır. Bel fıtığı ağrıların bele ve bacağa doğru vurduğu, kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir durumdur. Evde uygulayabileceğiniz bitkisel çözümlerle bu hastalığınızı hafifletebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Bel fıtığı, hemen hemen herkesin şikayetlendiği ve şiddetli ağrıların yaşandığı bir sağlık sorunudur. Bel fıtığı olanlar internetten bu duruma çare arıyor. Evde uygulayabileceğiniz bitkisel yöntemlerle veya egzersizlerle bu duruma çare bulabilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

BEL FITIĞI

Bel fıtığı, omurgadaki disklerin kayması sonucu ortaya çıkan hemen hemen herkesin başına gelebilecek bir hastalıktır. Doktor kontrolünde bel fıtığı olduğu anlaşılan kişilerde önce yatak istirahatı ve çeşitli ilaçlarla tedaviye başlanır. Ancak bacaklarda uyuşukluk, şiddetli ağrı, kasta güçsüzlük gibi şikayetler devam ediyorsa ameliyat yapılır.

19-11/18/bel-fitigijpgg.jpg

KİMLERDE DAHA ÇOK GÖRÜLÜR?

Bel fıtığı, sigara içen kişilerde daha çok görülür. Sigara disk dejenerasyonunu artırır ve iyileşmeyi yavaşlatır.

Bel fıtığının en büyük nedenlerinden biri de aşırı kilodur. Omurga vücudun ağırlığını taşır. Disklerin baskıya maruz kalması sonucu şekiller bozulur ve sinir fonksiyonlarını etkiler.

Düzenli egzersiz yapmayan kişilerde kaslar güçlü olmadığı için kasların taşıması gereken ağırlık omurgaya ek yük getirir. Böylece diskler birbirinin üzerine çıkar.

Günlük hayatımızda yaptığımız birçok hareketi farkında olmadan ve dikkat etmeden yapıyoruz. Yük kaldırırken veya nesneleri itip çekerken dikkat etmeliyiz. Masa başı iş yapan kişiler tam dik pozisyonda oturmalı ve bel girintisini destekleyen sandalyeleri tercih etmelidir.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

BELİRTİLERİ

Belden başlayıp bacaklara doğru uzanan şiddetli ağrılar bel fıtığının en büyük belirtisidir. Bacakta ağrı ve uyuşma olur.

Bel fıtığı olan kişilerde tuvaletini tutamama durumu görülür.

Disk, omurganın etrafında başka bir sinire baskı yaparak karıncalanmaya ve iğnelenmeye neden olur.

NASIL GEÇER?

Defne yaprağı: 10 gram defne yaprağını bir süre kaynatın ve günde 2 bardak için. Defne yaprağı ağrılarınızı hafifletecektir.

Rezene: 5 gram rezene tohumunu 1 bardak kaynamış su içerisine atın ve demleyin. Günde 2 bardak şeklinde için.

NE İYİ GELİR?

Sırt üstü yatın. Önce bir bacağınızı sonra diğer bacağınızı 90 derece kaldırın.

Sırt üstü yatarak bir dizinizi kırın. Dizinizi ellerinle kavrayıp kendinize doğru çekin. Diğer bacağınızı bu sırada yere yapıştırın.

Ellerinizi dizleriniz üzerine koyup sırt üstü yatın. Dizlerinizi göğsünüze doğru çekin ve başınızı dizlerinize değdirmeye çalışın.

Bir masa ya da sandalyeden destek alarak dik durun. Dizlerinizi kırın yere çökün ve kalkın.

Yere yüzüstü çömelin. Kollarınızı dik tutun. Belinizi çukurlaştırın ve bir süre bekleyin. Çenenizi göğsünüze doğru çekin ve sırtınızı kamburlaştırın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN