Bahçeli açıkladı! Cumhur'un yol haritası

Bahçeli açıkladı! Cumhur'un yol haritası

Gündem oluşturan çıkışlarıyla dikkat çeken ve son olarak HDP’ye kapatma davasına yönelik çağrısı karşılık bulan Bahçeli, ekonomiden dış politikaya kadar her başlığa değindi. 2023’e kadar Türkiye’nin yol haritasını işaret eden MHP lideri “Erken seçim olmayacak, Türkiye rotasından çıkmayacak. Bu Cumhur’un sözüdür. Güçlendirilmiş parlamenter sistem teklifleri de beyhude. Artık parlamentoya dönüş yok” dedi.

HDP’NİN AÇILMAMAK ÜZERE KAPATILMASI NAMUS GÖREVİ 

(HDP’ye kapatma) HDP siyasi kisveye bürünmüş suç örgütü. Herhangi bir isimle açılmamak üzere kapatılması namus görevi. Kapatılma isteği milletin yüreğine su serpti.

CHP BEŞİNCİ KOL FAALİYETİ, İYİ PARTİ MELANET PROJE

(Siyaset) HDP demokrasinin çevresini sarmış mayıs tarlası, CHP beşinci kol faaliyeti, İYİ Parti siparişle kurulan ve uzaktan kumandayla kontrol edilen melanet bir proje.

YENİ SİSTEMDE BİR YETERSİZLİK VARSA TELAFİ EDİLECEK 

(Cumhurbaşkanlığı sistemi) Yetersizlik varsa telafi edilecek. CHS reformlarla kökleştirilmeli. Yeni sistemin ruhuna uygun bir anayasayla tahkim edilmesi stratejik hedefimiz. 

PARTİLER KANUNU DEĞİŞMELİ, SEÇİM KANUNU DÜZENLENMELİ 

Siyasi partiler kanunu değiştirilmeli, seçim kanunlarında düzenlemeler yapılmalı, siyasi etik kanunu çıkarılmalı. Milletvekilli dokunulmazlıkları da yeni baştan ele alınmalı. 

MHP OLARAK SERBEST PİYASA MANTIĞINI KABULLENİYORUZ 

(Ekonomi) MHP serbest piyasa mantığını kabulleniyor. Ekonomi büyüdü. Toparlanma vatandaşların kesesine, devletin kasasına yansıyacak. Biraz daha sabırlı olmalıyız.

 

karar-manset-19-mart.jpg

MHP Genel Başkanlığına 10’cu kez seçilen Devlet Bahçeli kurultay konuşmasında ekonomiden dış politikaya pek çok konuda Cumhur İttifakı’nın yol haritasını çizdi:

* Fezlekelerin arkasında adalet var.

* Seçim zamanında yapılacak.

* HDP açılmamak üzere kapatılmalı.

* İYİ Parti siparişle kurulan, uzaktan kumandayla kontrol edilen melanet bir projedir.

* CHP, Türk siyasetine tutunmuş beşinci kol faaliyetidir.

* Mısır’la diyalog isabetlidir, eski seviyesine çıkarılmalıdır. 

MHP 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak” sloganıyla Ankara Arena Spor Salonu’nda yapıldı. Tüm kongre katılımcılarına, salonda bulunan görevlilere ve misafirlere Kovid testi yapıldı.

CHP, İYİ Parti, HDP, DEVA Partisi, Gelecek ve Saadet Partisi’ne davetiye gönderilmeyen kurultaya AK Parti, BBP, DSP, Yeniden Refah Partisi, Anavatan Partisi, Makedonya Türk Demokratik Partisi’nden de heyetler katıldı. Baheçeli tüm delegelerin oyuyla 9’uncu kez Genel Başkanlığa aday gösterildi ve oy birliği ile 10’uncu kez seçildi. 

HDP AÇILMAMAK ÜZERE KAPATILMALI

Bahçeli kurultay konuşmasında şunları söyledi: Fezlekelerin önünde hukuk, arkasında adalet vardır. Yetmiyorsa bu sizlere, önünde millet, arkasında devlet olduğunu mutlaka göreceksiniz. HDP, PKK’dır, cinayettir, bölücülüktür, masumlara, çocuklara, gençlere kadınlara ölüm tuzağıdır. HDP ile yasak ilişki zalimlere diz çökmektir.

HDP’yle ittifak kurmak, terörist Demirtaş ile kahvaltı planları yapmak hiç kimseye iyilik ve onur sağlamayacak. CHP seçimini yapmalıdır; sözde Kürdistan projesinin yanında mıdır? Karşısında mıdır? İYİ Parti kararını netleştirmelidir; FETÖ ve PKK’yla kol kola yürümeye devam mı edecektir? HDP herhangi bir isimle açılmamak üzere kapatılması namus görevidir. Kapatılma davası milletin yüreğine su serpmiştir. 

CHP BEŞİNCİ KOL FAALİYETİDİR

HDP, Türk demokrasisinin çevresini sarmış mayın tarlasıdır. CHP, Türk siyasetine tutunmuş beşinci kol faaliyetidir. İYİ Parti, Türkiye’nin kötülüğüne hizmetkarlık yapan, siparişle kurulan, uzaktan kumandayla kontrol edilen melanet bir projedir.  

ADAYIMIZ ERDOĞAN

Erken seçim diye tutturanlar, seçimler zamanında yapılacak, Türkiye rotasından çıkmayacaktır. Cumhur İttifakı’nı arayan başkent Ankara’da, dünyaya Türkçe bakan iradenin sağlam ahlakında bulacaktır. Tarafımız bellidir, o da Cumhur İttifakı’dır. Cumhurbaşkanı adayımız bellidir, o muhterem isim Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Parlamenter Sisteme geri dönüş yoktur.  

DOKUNULMAZLIK ELE ALINMALI

Siyasi Partiler Kanunu’nu değiştirilmeli. Seçim Kanunlarında düzenlemeler yapılmalı. Siyasi Etik Kanunu çıkarılmalı. TBMM İç Tüzüğü yeni sistemle uyumlu hale getirilmeli. Milletvekilliği dokunulmazlığı yeni baştan ele alınmalı. Bir partiyi parlatıp bir başkasını karalayan anket şirketleri demokrasi kundakçısı. 

CHP’YE ANDIMIZ TEPKİSİ

Kılıçdaroğlu’na da tavsiyem; aklı varsa kendine saklasın, arayacağı varsa durmasın arasın, cesareti varsa, yüreği yetiyorsa bölücü dostlarına rest çekip tüm bağlarını koparsın. Ey CHP yönetimi, sizin nereniz Türk ki, Andımız’a sahip çıkacaksınız.  

SERBEST PİYASA MANTIĞI NI KUBULLENİYORUZ

MHP serbest piyasa mantığını kabulleniyor. Ekonomi büyüdü. Toparlanma vatandaşların kesesine, devletin kasasına yansıyacak. Biraz daha sabırlı olmalıyız. 

MISIR’LA ESKİYE DÖNÜLDÜN

Mısır’la kurulan sıcak ve yapıcı diyaloglar isabetlidir, bize göre eski seviyesine çıkarılmalıdır. Devlet, duyguyla değil, akıl ile yönetilir. Devletlerarasında keskin hatlarla ihata edilmiş dostluk ve düşmanlıklar olmaz, bugüne kadar da olmamıştır.

BİDEN’DAN MÜTEFİKLİK BEKLERİ

Ne doğudan vazgeçer ne batıdan ödün veririz. Rusya’yla komşuluk geliştirirken ABD’nin müttefiklik hukukuna riayetini bekleriz. Bu konuda aktif diplomasi izlemeliyiz. 

bahceli-detay2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN