Bakan Koca'dan kritik uyarı: İstanbul'daki vakalar Ankara'nın 5 katına ulaştı

Bakan Koca'dan kritik uyarı: İstanbul'daki vakalar Ankara'nın 5 katına ulaştı

Son dakika haberi.. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'un koronavirüs vaka sayısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Vaka sayısı Türkiye genelinin yüzde 40’ına, Ankara’nın 5 katına ulaştı" uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul'daki vaka sayısının Türkiye genelinin yüzde 40’ına, Ankara’nın 5 katına ulaştığını ifade etti. 

Temaslı taramasının ve test sayısının artırıldığını belirten Koca, "Salgınla mücadelede, şu an, sizlerin uyacağı tedbirlerden daha güçlü bir silahımız yok. Maskenin önemi arttı. Ve en çetin sınavı kalabalığa karşı vereceğiz" dedi. 

 

İkinci bir paylaşım daha yapan Koca, "İstanbul’da en çetin sınavın kalabalığa karşı verileceğini ifade ederek, "Mecbur olmadıkça kalabalık ortama girmeyin" uyarısında bulundu. 

VAKA SAYISI ARTAN 7 İLİ AÇIKLAMIŞTI

Bakan Koca, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise “İzmir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Eskişehir, Denizli, Adıyaman, Aydın toplantılarında salgınla mücadelede geldiğimiz noktayı değerlendirdik. İstanbul başta olmak üzere, bu 7 il ve ülke genelinde vaka artışı görülüyor. Maskenin önemi arttı. Kurallara uyalım” ifadelerini kullandı. 

kcoa-tweet.jpg

"DOLUYSA BİNMEYİN"

Sosyal medya hesabı üzerinden sık sık uyarılarda bulunan Koca, daha önce tıka basa dolu bir minibüsün görselini paylaşarak "Doluysa, Binmeyin!" çağrısı yaptı.

Koca, “Doluysa, Binmeyin! İstanbul’da dolmuş şoförleri içinden bazılarının, salgına rağmen, kapasitelerinden fazla yolcu aldıkları yönünde şikâyetler artmaya başladı. Lütfen, fazla yolcu taşıyan dolmuşa binmeyin. Yolcu kapasitesi denetimi yapan Emniyet birimlerine yardımcı olsun” dedi. 

 

 

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapan Bakan Koca son bir ayda İstanbul'da vakaların yüzde 50 arttığını söylemişti. 

Bu arada son açıklanan tabloya göre, Türkiye'de son 24 saatte 2 bin 102 yeni hasta tespit edilirken toplam hasta sayısı 355 bin 528'e çıktı. 71 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle beraber can kaybı 9 bin 584'e yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN