İmamoğlu, İstanbul için yapılan korona toplantısına çağrılmadı

İmamoğlu, İstanbul için yapılan korona toplantısına çağrılmadı

İBB Başkanı İmamoğlu'nun Bakan Koca'nın Twitter hesabı üzerinden duyurduğu ve "salgının İstanbul’daki seyrini masaya yatırdık" dediği toplantıya davet edilmediği ortaya çıktı. CHP'den yapılan açıklamada "İmamoğlu'nun çağırılmaması skandaldır" denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sağlık Bakanlığı tarafından 'İstanbul'da artan koronavirüs (corona virüs) vakaları' için düzenlenen toplantıya davet edilmediği ortaya çıktı. İddiaya göre İmamoğlu, söz konusu toplantıyı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımdan öğrendi. CHP'den yapılan açıklamada, "İmamoğlu'nun çağırılmaması skandaldır" denildi. 

Bakan Koca, sosyal medya hesabı üzerinden akşam saatlerinde koronavirüs salgınının İstanbul'daki seyrine ilişkin olarak bir toplantı yapıldığını ve toplantıya İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu'nun katıldığını duyurdu. Bakan yardımcılarının, saha koordinatörlerinin ve başhekimlerinin de katıldığı toplantıda salgının İstanbul'daki seyri değerlendirildi ve alınacak tedbirler kararlaştırıldı.

 

T24'ün haberine göre söz konusu toplantıya, İBB Başkanı İmamoğlu'nun davet edilmedi. Haberde, İmamoğlu'nun toplantıdan haberinin dahi olmadığı ve Bakan Koca'nın sosyal medya paylaşımından öğrendiği belirtildi.

CHP'DEN TEPKİ: SKANDALDIR 

Tepki çeken gelişmenin ardından CHP'nin resmi Twitter hesabından, "İstanbul'da vaka sayısının Türkiye genelinin %40'ına ulaştığı resmen açıklanırken, alınacak tedbirle ilgili yapılan toplantıya İBB Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun çağırılmaması skandaldır" açıklaması yapıldı. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Ülkeyi yönetemedikleri gibi herhangi bir krizi de yönetemediklerinin ispatıdır. Saray iktidarı, İstanbul’da yaşadığı seçim hezimetinin intikamını İstanbullular’dan alamaz. Halkımızın sağlığından daha önemli bir şey yoktur… Kibirli saray yöneticileri ve bu yanlışla adını kirleten Dr. Fahrettin Koca sağlığı siyasallaştırma yanlışından derhal dönmelidir."

ispat.jpg

TOPLANTI SONRASI İSTANBUL'DAKİ VAKA ORANINI AÇIKLADI 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bahsi geçen toplantı sonrası İstanbul'daki vaka oranını açıklayarak uyarıda bulundu. İstanbul'daki vaka sayısının Türkiye genelinin yüzde 40’ına, Ankara’nın 5 katına ulaştığını ifade eden Koca, temaslı taramasının ve test sayısının artırıldığını belirterek, "Salgınla mücadelede, şu an, sizlerin uyacağı tedbirlerden daha güçlü bir silahımız yok. Maskenin önemi arttı. Ve en çetin sınavı kalabalığa karşı vereceğiz" dedi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN