İmamoğlu'nun davet edilmediği toplantıya Bursa'da belediye başkanı davet edildi

İmamoğlu'nun davet edilmediği toplantıya Bursa'da belediye başkanı davet edildi

İstanbul'daki salgın toplantısına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davet edilmemesinin ardından bugün Bursa'da yapılan toplantıya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş katıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün İstanbul'da pandemi toplantısı yaptıklarını resmi Twitter hesabından açıklamıştı. İstanbul'un atanmış bürokratlarının hepsinin katıldığı toplantıya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çağrılmadı.

İmamoğlu, Koca’nın attığı tweet ile öğrendiği toplantı için kendisine herhangi bir davetin gelmediğini söyletip duruma “İstanbul’da siz, pandemi için bir toplantı yapacaksınız işin tam da göbeğinde olan bir kurumu, davet etmeyeceksiniz. Halkımız bunu görür, hesabını da sorar. Neymiş efendim; ani gelişti. Elli kişi toplanacak; İBB Başkanı masada yok” diyerek tepki gösterdi.

"ANİ GELİŞTİ" BAHANESİ

İstanbul Valiliği kaynakları, İmamoğlu'nun pandemi toplantısına davet edilmeyişini 'ani gelişti' gerekçesiyle açıklamaya çalıştı. 

BURSA'DAKİ TOPLANTIYA AK PARTİLİ BAŞKAN DAVET EDİLDİ

İstanbul’un ardından bugün Bursa’da yapılan toplantıya AK Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş katıldı. 

Aktaş, Koca ile buluşmasını sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaştığı fotoğrafla duyurdu. 

Aktaş’ın 'Sağlık Bakanı'mız Bursa'mızda' notuyla paylaşımı şu şekilde: 

screenshot-1.jpg

İMAMOĞLU TOPLANTIYA ÇAĞRILMADI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sağlık Bakanlığı tarafından 'İstanbul'da artan koronavirüs vakaları' için düzenlenen toplantıya davet edilmediği ortaya çıkmıştı. İmamoğlu, söz konusu toplantıyı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımdan öğrenmişti. CHP'den yapılan açıklamada, "İmamoğlu'nun çağırılmaması skandaldır" denilmişti.

Konuyla ilgili tepkisini ifade eden İmamoğlu "Benim ne yazık ki haberim yoktu. Dün yapılan şey büyük bir nezaketsizlik. Halkımız bunu görür, hesabını da sorar" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN