Son dakika! Bakan Koca'dan kritik açıklama: Salgın tüm ülkede yeniden tırmanışa geçti

Son dakika! Bakan Koca'dan kritik açıklama: Salgın tüm ülkede yeniden tırmanışa geçti

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Koca "Koronavirüs salgını tüm ülkede yeniden tırmanışa geçmiş durumdadır" dedi. "İstanbul'da vaka sayısı Türkiye genelinin yüzde 40'ına ulaşmış durumda" diyen Koca, İstanbul için çok önemli toplantı duyurusu da yaptı.

Bursa'da kritik açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Koronavirüs salgını tüm ülkede yeniden tırmanışa geçmiş durumdadır" dedi. 

Koca "Bursa şu an salgının başından bu yana en kritik günlerini yaşıyor. Eylül ayının ortalarına kıyasla günlük vaka sayısı yaklaşık 3 kat artmıştır" diye konuştu.

İstanbul hakkında da konuşan Koca "Hafta sonundan başlayarak 5 gün İstanbul'da çalışma arkadaşlarımla olacağım. İstanbul Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü ile görüşmeler yapmayı planlıyorum. Bilim Kurulu toplantısını da İstanbul'da gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı. 

İMAMOĞLU TOPLANTIYA ÇAĞRILMADI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sağlık Bakanlığı tarafından 'İstanbul'da artan koronavirüs vakaları' için düzenlenen toplantıya davet edilmediği ortaya çıkmıştı. İddiaya göre İmamoğlu, söz konusu toplantıyı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımdan öğrenmişti. CHP'den yapılan açıklamada, "İmamoğlu'nun çağırılmaması skandaldır" denilmişti.

 

01-005.jpgSağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa Valiliği'ni ziyaretinin ardından koronavirüs salgını ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle:

"Halkımızdan rica ediyorum. Sağlık çalışanlarımızın hastaları iyileştirmek için gösterdiği çabayı sizler de tedbirlere uymak için gösterin. Salgınla mücadelede şu an tedbirlerden daha güçlü bir silahımız yok. Biliyoruz ki böyle bir mücadele sadece hasta tedavi ederek kazanılmaz. Yayılmayı önleyerek kazanılır. Bu da ancak ve ancak tedbirlere uymakla mümkündür. Şehir şehir dolaşıp çağrılarımızı tekrarlıyoruz.

Bugün burada planladığımız gibi çalışma programları düzenlediğimiz her yerde salgına karşı verilen mücadelede gelinen noktayı, hastanelerimizin durumunu, alınacak ek tedbirleri, sağlık çalışanlarımızın ihtiyaçlarını değerlendiriyoruz.

"BURSA'DA VAKALAR 3 KAT ARTTI"

3 milyonu aşkın nüfusuyla Bursa Kovid-19'a karşı verdiğimiz savaşın merkezlerinden biridir. Sosyal hareketliliği ve diğer şehirlerle yoğun ilişkileri önemini daha da artırıyor. Burada kazanacağımız başarı Bursa ile sınırlı kalmayacak, tüm ülkeyi olumlu yönde etkileyecektir.

Koronavirüs salgını tüm ülkede yeniden tırmanışa geçmiş durumdadır. Bursa şu an salgının başından bu yana en kritik günlerini yaşıyor. Eylül ayının ortalarına kıyasla günlük vaka sayısı yaklaşık 3 kat artmıştır. Salgın bize şunu öğretti ki virüsün yayılması sadece daha fazla sayıda insanımızın hasta olması değil, tüm hayatın sekteye uğramasıdır. Bu nedenle salgına karşı verilen mücadele bütün hayatı koruma mücadelesidir.

İSTANBUL İÇİN ÇOK KRİTİK UYARI

83 milyonun kalbi İstanbul'a da seslenmek istiyorum. İstanbul'da vaka sayısı Türkiye genelinin yüzde 40'ına ulaşmış durumda. İstanbullulara kurallara uymaya davet ediyorum. Hafta sonundan başlayarak 5 gün İstanbul'da çalışma arkadaşlarımla İstanbul'da olacağım. İstanbul Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü ile görüşmeler yapmayı planlıyorum. Bu çarşamba Bilim Kurulu toplantımızı da İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Bu görüşmelerden denetimler, günlük hayat düzeni ve toplu taşıma konusunda mücadeleyi kolaylaştırıcı sonuçlar alacağımıza inanıyorum."

KOCA: İSTANBUL'DAKİ VAKALAR ANKARA'NIN 5 KATI

Sağlık Bakanı Koca, dün akşam İstanbul'da vaka sayısının Türkiye genelinin yüzde 40'ına, Ankara'nın 5 katına ulaştığını açıkladı. 

Koca, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "İstanbul'da vaka sayısı Türkiye genelinin yüzde 40'ına, Ankara'nın 5 katına ulaştı. Temaslı taramasını, test sayısını artırdık. Salgınla mücadelede, şu an, sizlerin uyacağı tedbirlerden daha güçlü bir silahımız yok. Maskenin önemi arttı. Ve en çetin sınavı kalabalığa karşı vereceğiz" ifadelerini kullandı.

01-006.jpg

TÜRKİYE'DE KAÇ KOVİD-19 VAKASI VAR?

22 Ekim 2020 akşamı açıklanan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de son 24 saatte 2 bin 102 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu.

Son 24 saatte 117 bin 198 Kovid-19 testi yapıldı, 2 bin 102 kişiye hastalık tanısı konuldu. Son 24 saatte 71 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi, 1581 kişi iyileşti.

Hasta sayısı 355 bin 528, vefat sayısı 9 bin 584, ağır hasta sayısı 1599, aktif hasta sayısı 35 bin 917 oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN