5 ilde yeni karantina kararları

5 ilde yeni karantina kararları

Eskişehir, Adıyaman, Balıkesir, Karaman ve Sinop'ta yeni karantina kararları alındı. Eskişehir'de bir mahalle, Sinop'ta bir köy ve Adıyaman'da 128 ev koronavirüs (corona virüs) tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Adıyaman'da koronavirüs tedbirleri kapsamında 128 evde karantina uygulanmaya başlandı.

Valilik'ten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

Karar doğrultusunda, farklı mahallelerdeki 128 ev karantinaya alındı.

OLTU'DA BİR MAHALLE İÇİN KARANTİNA KARARI

Erzurum'un Oltu ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında bir mahallede karantina uygulaması başlatıldı.

Oltu Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ilçenin Nüğürcük Mahallesi'nde bazı kişilerin Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine toplanan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, söz konusu mahallenin 14 gün karantinaya altına alınmasına, bu süre zarfında mahalleye giriş ve çıkışların da yasaklanmasına karar verdi.

SİNOP'TAN DA KARANTİNA HABERİ

Sinop'ta da bir köy için karantina kararı verildi. 

Valilik'ten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Kovid-19 vakaları görülen merkeze bağlı Sarıkum köyünde 14 gün süreyle karantina uygulaması başlatıldığı duyuruldu.

"SALGIN YENİDEN TIRMANIŞA GEÇTİ"

Bursa'da açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye genelinde salgının yeniden tırmanışa geçtiğini açıkladı.

Koca şunları kaydetti: "Koronavirüs salgını tüm ülkede yeniden tırmanışa geçmiş durumdadır. Bursa şu an salgının başından bu yana en kritik günlerini yaşıyor. Eylül ayının ortalarına kıyasla günlük vaka sayısı yaklaşık 3 kat artmıştır. Salgın bize şunu öğretti ki virüsün yayılması sadece daha fazla sayıda insanımızın hasta olması değil, tüm hayatın sekteye uğramasıdır. Bu nedenle salgına karşı verilen mücadele bütün hayatı koruma mücadelesidir."

TAZİYE GİTTİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Karaman'da koronavirüs tedbirleri kapsamında 4 bina karantinaya alındı.

Valilik'ten yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek ve vatandaşları korumak için Larende Mahallesi Kılbasan Yolu Caddesi'ndeki 4 binada karantina uygulaması başlatıldığı belirtildi.

Bu binalarda toplu şekilde taziyeye katıldığı belirlenen vatandaşlarda Kovid-19 vakası görüldüğü ifade edilen açıklamada, ikinci bir karara kadar binalara giriş ve çıkışların yasaklanmasına karar verildiği kaydedildi.

TOPLU ETKİNLİKLER YASAKLANDI

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde de koronavirüs tedbirleri kapsamında bir mahallede karantina uygulaması başlatıldı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Adaören Mahellesi'nde bazı kişilerin Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı belirtildi.

Çok sayıda temaslı kişinin de bulunduğu mahallede, hastalığın yayılımını önlemek amacıyla alınan karantina kararının bugünden itibaren geçerli olacağı bildirildi.

Ayrıca mahallede, cami ve kahvehanenin kapatılmasına, düğün, nişan, mevlit okutma gibi toplu etkinliklerin yasaklanması kararı alındı. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN