Böyle korona önlemi görülmedi: Cenazeye gizlilik kararı

Böyle korona önlemi görülmedi: Cenazeye gizlilik kararı

Kırklareli'nde koronavirüs tedbirleri kapsamında vefat eden vatandaşların defin günü, yeri ve saati artık duyurulmayacak. Türkiye'de artan vakalara karşı alınan bu önlem şaşkınlık yarattı.

Kırklareli Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla yeni kararlar aldı.

Kurul kararınca il sınırları içerisinde vefat eden kişilere ilişkin, camilerde ve belediyelerce yapılan anonslara kısıtlama getirildi.

ÖLEN KİŞİNİN KİMLİĞİ AÇIKLANMAYACAK

Bu kapsamda anons ve selalarda vefat eden vatandaşların kimlik bilgilerinin dışında, defin günü, defin yeri ve saati konusunda ayrıntılı bilgi verilmemesine, belediye başkanlıkları, müftülüklerce ölümlerle ilgili anons ve duyuru yapılmamasına karar verildi.

MEVLİTLERDE DE KATILIM SINIR OLACAK

Salgın süresince mevlitler, birinci derece yakın akrabaların katılımıyla sınırlı tutulacak şekilde düzenlenebilecek.

Ayrıca belediye ve camilerden, 3 saat aralıklarla vatandaşlar tedbirler hakkında bilgilendirilecek.

Türkiye'de koronavirüs vakaları artarken, Reuters "Türkiye, koronavirüs kısıtlamalarına geri dönecek" iddiasında bulunmuştu. Bu iddiayı İçişleri Bakanlığı yalanlarken, Türkiye Tabipleri Odası'ndan "Ekim ayı itibariyle evde takibi yapılan koronavirüs vakası sayısı 143 bin kişi oldu" açıklaması gelmişti. 

"GÜNLÜK VAKA SAYISI AÇIKLANANIN 5 KATI"

Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili, vaka sayısının artmasının ardından sokağa çıkma yasaklarının tekrar gündemde olduğunu söylemişti.

"Toplam Kovid-19 vaka sayısı açıklanan günlük vaka sayısının 5 katı" ifadesini kullanan ve ismini açıklamayan yetkili "Birkaç hafta boyunca süreci takip ettikten sonra yeni sokağa çıkma yasakları ve kısıtlamalar gelebilir" demişti.

Reuters'ın iddiasının ardından İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı "Bugün Reuters kaynaklı 'Türkiye'de sokağa çıkma yasakları gelebilir' haberi tamamen asılsızdır. Daha önce de söylediğimiz gibi sahte genelgelere, isimsiz kaynaklara ve manipülatif haberlere itibar edilmemelidir" açıklaması yapmıştı.

TTB'DEN KORONAVİRÜS RAPORU

Türk Tabipleri Birliği de 75 ilden 835 aile hakimiyle yaptığı koronavirüs çalışmasının sonucunu açıkladı. Rapora göre, Ekim ayı itibariyle evde takibi yapılan koronavirüs vakası sayısı 143 bin kişi oldu.

Aile Hekimliği Kolu'nun 75 ilden 835 aile hekiminin katılımıyla 7-14 Ekim tarihlerinde yaptığı anketin sonuçlarını, Dr. Emrah Kırımlı paylaştı. 

Ankete katılan aile hekimlerine günde 14 bin 373 pozitif hasta geldiğini bildiren Kırımlı, evde takip edilen vaka sayısının 143 bin, evde takip edilen izolasyonda olanların sayısının ise 460 bin 966 olduğunu söyledi. 

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

 

12 Ekim 2020 akşamı açıklanan verilere göre, Türkiye'de son 24 saatte 2 bin 13 kişiye koronavirüs tanısı konuldu. 

 

Son 24 saatte 68 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi, 1504 kişi iyileşti. Böylece Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 308 bin 446'ya yükseldi.

 

Hasta sayısı 353 bin 426, vefat sayısı 9 bin 513, ağır hasta sayısı 1504, aktif hasta sayısı 35 bin 467 oldu.

01-006.jpg

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da dün akşam Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün 2 binden fazla yeni tespit edilmiş hastamız var. Toplam ağır hasta sayımız 1504. Sağlık çalışanlarımızın en çok emek çektiği hastalar, ağır hastalarımız. Onların yükünü azaltmak, tedbirlere birlikte uyarak mümkün. Mücadeleye destek verin" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN