Son dakika: İçişleri açıkladı! 'Sokağa çıkma yasağı' gelecek mi?

Son dakika: İçişleri açıkladı! 'Sokağa çıkma yasağı' gelecek mi?

Son dakika haberi... İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, Reuters’ın “Türkiye'de sokağa çıkma yasakları gelebilir” haberine, “Sahte genelgelere ve manipülatif haberlere itibar edilmemelidir” açıklaması ile cevap verdi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Reuters tarafından ortaya atılan ‘sokağa çıkma yasaklarının tekrar gündemde' olduğuna ilişkin iddiaları yalanladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da ''İlave tedbirler şu an da gündemimizde değil'' ifadelerini kullandı.

Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Çataklı, “Bugün Reuters kaynaklı ‘Türkiye'de sokağa çıkma yasakları gelebilir’ haberi tamamen asılsızdır. Daha önce de söylediğimiz gibi sahte genelgelere, isimsiz kaynaklara ve manipülatif haberlere itibar edilmemelidir” ifadelerini kullandı.

 

 

FUAT OKTAY: İLAVE TEDBİRLER GÜNDEMDE DEĞİL

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'de koronavirüs nedeniyle yasaklar geleceği yönündeki iddialarla ilgili ''İlave tedbirler şu an da gündemimizde değil'' ifadelerini kullandı.

fuat-oktay.jpg

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay

Koronavirüsle mücadelenin yasaklar ve kısıtlamalar üzerinden götürülmediğini söyleyen Oktay, “Böyle bir şey olursa Cumhurbaşkanımız bunu dile getirir. İl il, hatta ilçe ilçe veriler günlük toplanır ve gidişatla ilgili almamız gereken ilave tedbirler varsa alırız” dedi.

Süreci olabildiğince normal şartlar altında götürebilme yaklaşımında olduklarını dile getiren Oktay, şu ifadeleri kullandı:

Mayıs'tan sonra da olabildiğince normalleşmeye çalıştık bir plan çerçevesinde. İlave tedbirler şu an da gündemimizde değil.

Bölgesel yoğunlaşmalar yaşıyoruz. Ankara'da vardı, şimdi azaldı. İstanbul düşmüştü, İstanbul'da bir artış başladı. Bölgesel anlamda yoğunluk tamamen 'TMM' dediğimiz tedbirlere uymak ve uymamakla ve filyasyon ile ilgili.

REUTERS’IN “SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI” İDDİASI

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı tarafından bugün çarpıcı bir iddia ortaya atılmış ve Türkiye’de sokağa çıkma yasaklarının yeniden gelebileceğini ileri sürmüştü.

Habere göre, Reuters’a konuşan üst düzey bir yetkili, Türkiye'de açıklanan günlük rakamın 5 katı vaka olduğunu ileri sürerek, sokağa çıkma yasaklarının tekrar gündemde olduğunu söylemişti.

İsmi gizli tutulan üst düzey yetkili, “Birkaç hafta boyunca süreci takip ettikten sonra yeni sokağa çıkma yasakları ve kısıtlamalar gelebilir” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN