Bakan Kurum'dan milyonlarca kişiye müjde! İlk TOKİ konutları o tarihte teslim edilecek: Başvuru yapanlar dikkat!

Bakan Kurum'dan milyonlarca kişiye müjde! İlk TOKİ konutları o tarihte teslim edilecek: Başvuru yapanlar dikkat!

Seçime sayılı günler kala birçok farklı proje ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Peki TOKİ sosyal konutlar ne zaman bitecek? Tüm detaylar haberimizde.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum katıldığı bir programda TOKİ sosyal konut projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurum tarafından yapılan açıklamalara göre evler ne zaman teslim edilecek? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BAKAN MURAT KURUM AÇIKLADI

14 Mayıs seçim gününe sayılı günler kala Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ sosyal konut projeleri ve seçim ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kurum tarafından yapılan açıklamalara göre önceliğin deprem felaketi olduğunu, bayramda ilk başlatılan konutların teslim edileceğini, köylerdeki konut çalışmalarının tamamlanacağını, köylerde olan konutların tek katlı olduğunu ve bayrama yetişeceğini söyledi. Kurum, deprem bölgesindeki vatandaşların öncelik olduğunu ve ivedilikle konutlarının bitirileceğini söyledi. Aynı zamanda Murat Kurum hiçbir zaman Bakanlık, genel müdürlük gibi bir görev beklemediğini ve aldığı görevin en iyi şekilde yapmak için çalıştığını söyledi. Murat Kurum açıklamalarına şu sözlerle devam etti; 'İstanbul adaylığı için bugünden konuşmak çok gereksiz. Ben hiçbir zaman görev beklemedim. Aldığım görevi yerine getirmeye çalışıyorum. Belediye ya da başka görev için bir beklentim yok, bunları konuşmak doğru değil. İzmir Bayraklı'da deprem yaşandı. Kılıçdaroğlu bedava ev dağıtacağız diyor ya, 5 bin 61 ev, 7 ayrı projede o zaman pandemi süreci vardı ama biz vatandaşımıza söz verdik ve ilk evleri 6 ay içinde bitirdik. Elazığ, Malatya, İzmir, Kastamonu illerine de yetiştirdik. Bunlar yapan deprem konutlarını da yapacak. İlk günden itibaren Gaziantep'e üst kurup inşaat malzeme üreticileriyle bir araya geldik. 

Murat Kurum TOKİ ve Seçim Açıklamaları

Demir, çimento, kalıp malzeme ihtiyaçlarını söyledik. Hepsi karşılayacağını ve zam yapmayacağını söyledi. Seçime 33 gün kaldı, ihalelerimiz devam ediyor. 1 milyon 200 bin ev nasıl yapıldıysa aynı şekilde çalışmalarımız sürüyor. Ticaret Bakanımız da süreci takip ediyor, malzemelerle ilgileniyor. Kılıçdaroğlu tarafından boş vaat vermek özellikle seçim sürecinde çok kolay. Nasıl olsa sırtında küfe yok, yapamayacağı hayalleri vatandaşa söyleyebilir. Ama biz asla böyle bir siyaset yapmadık. Biz yapacaklarımızı söyledik. 14 seçimdir AKP kazanıyorsa yapılan işlerden dolayı. Oradaki kardeşlerimizi üzecek vaatlere gerek yok. Gerçekleştirilemeyecek vaat vermedik. İzmir'de deprem yaşandı, neden bedava ev vermediler? Orası kendinde değil mi? 100 bin ev yapılacak dendi, neden yapmadılar? Ankara'da deprem dönüşüm işi ne olacak? Bana doğru bir örnek ver ki ben de sana oy vereyim. 11 ilimizde olan bütün vatandaşımız en az bizim kadar mücadele etti. Ben tek kötü söz duymadım. Devletimiz var olsun, Allah devletimize zeval vermesin dedi hepsi. Vatandaşımız net şekilde gördü ki devlet tüm mücadelesini verdi. Hamdolsun 85 milyon tek yürek oldu. Enkazın bir tarafından tuttuk hepimiz, bir taraftan çadır kurduk. Vatandaşımız devlet kendisiyle uğraşıyor mu ona bakar. Vatandaşımız bize altılı masa gelirse bizim evimizi yapmaz diyor. 21 senedir Cumhurbaşkanımız ne söz verdiyse tuttu. AKP iktidara geldiği zaman yapı denetim düzenlemesi gerçekleşti. Binalar daha güçlü olsun diye yönetmelikler değişti. İstanbul'da 695 bin ev dönüşümü yaşandı. 1.5 milyon acil dönüştürülmesi gereken ev var. İstanbul tüm ülkeyi ilgilendirir. Güvenlik meselemiz. Hassas bir konu. Milli gelirin yüzde 50'si, dış ticaretin yüzde 50'si İstanbul'dan geliyor. Daha fazla İstanbul'a yük gelmemesi gerekiyor. 1.5 milyon riskli konutun 500 binini olduğu yere yapıp kalan 500 binini Avrupa yakasına ve diğer 500 binini Anadolu yakasına uydu kent olarak yapacağız. İlk temellerini 10 bin konut için 22 Nisan tarihinde atacağız. Anadolu ve Avrupa yakası planlarımız sürüyor. Avrupa Yakasında Esenler kuzeyi Başakşehir sınırlarında, Sultangazi ve Başakşehir arasında askeri bir alan bulunuyor, orayı alıp Milli Savunma Bakanlığı ile protokol gerçekleştirdik. Rezerv alanı olarak kullanacağız. Tuzla, Pendik, Maltepe var ve hepsi askeri alan değil. Oralarda proje yapıp rezerv konutlarımızı inşa edip etap etap taşıyacağız. Hepsi rızaya dayalı olacak.' 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN