Bakan Kurum'dan o il için uyarı! Deprem olursa ülke felakete gider: 1,5 milyon konut için tehlike alarmı!

Bakan Kurum'dan o il için uyarı! Deprem olursa ülke felakete gider: 1,5 milyon konut için tehlike alarmı!

Asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözler İstanbul’a çevrildi. Beklenen büyük İstanbul depremi olursa bilanço ne olur diye herkes merak etmeye başladı. İşte detaylar…

6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketi sonrası İstanbulluları deprem korkusu sardı. Konu il ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan önemli açıklamalar geldi. Detaylar haberimizde…

deprem

BAKAN KURUM RAKAMLARLA İSTANBUL'UN DEPREM GERÇEĞİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ: İSTANBUL’DA BÖYLESİ BİR DEPREM ÜLKEMİZİ FELAKETE SÜRÜKLER

Beklenen İstanbul depremi ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tv100, Radyo Viva ve Show Radyo’nun beraber gerçekleştirdiği canlı yayında Candaş Tolga Işık ile Az önce Konuştum programına önemli açıklamalar yaptı. Bakan Kurum olası İstanbul depreminin büyüklüğüne ve tüm gerçeklerini açıkladı. Kurum, "İstanbul’da böylesi bir deprem ülkemizi felakete sürükler. Bu milli güvenlik meselesi, bu kadar önemli." İfadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TV100, Radyo Viva ve Show Radyo'nun beraber yaptığı canlı yayında Candaş Tolga Işık'la Az Önce Konuştum programında olası İstanbul depremiyle ilgili çok kritik açıklamalar yaptı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, beklenen büyük İstanbul depremi gerçeğine ilişkin dikkat çekici bir rakamlar söyledi. Bakan Kurum, "İstanbul’da böylesi bir deprem ülkemizi felakete sürükler. Bu milli güvenlik meselesi, bu kadar önemli. İstanbul’da böyle bir depreme hazırlıklı girmezsek, Türkiye’nin ikbali noktasında çok önemli bir sorunla karşılaşırız." Sözlerini söyledi.

Bakan Kurum, "İstanbul’da 5,9 milyon konut var ve bu konutların 1 buçuk milyonu riskli. Bunların dereceleri ve sebepleri var. Bu 1 buçuk milyon konutun acilen dönüşmesi gerekir. Vatandaşımız bunun hesabını sorsun ama bu işi yapalım." ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum metropol şehir olan İstanbul'un ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak, "Bizim her şeyden önce bunu ortaya koymamız lazım ve bu projenin etrafında el ele kenetlenip ayağa kaldırmamız. Siyaset üstü bakacağız, İstanbul bizim medeniyetimizin başkenti bunları korumak istiyorsak bir an önce yapmak zorundayız." İfadelerini kullandı.

Bakan Kurum, "500 bini Anadolu yakasında, 500 bini Avrupa yakasında olmak üzere 2 rezerv alan belirleyeceğiz. Rezerv konutlarımızı bu alanlara yapacağız, 1 buçuk milyon riskli konuttaki yoğunluğu 500 binlik rezerv alana taşıyacağız, 500 binini de yerinde yapacağız." dedi.

Bunun üzerine Tolga Işık sorduğu "İstanbul’da bu dönüşümü gerçekleştirmek için ne kadar bir süreye ihtiyacınız var?" sorusuna Bakan Kurum şu cevabı verdi:

Hedefimiz 5 yıl içerisinde bu dönüşümü gerçekleştirmek. Bunu yapmazsak geleceğimiz, çocuklarımıza güvenle hareket edebileceği bir ülke bırakamayız.

Bakan Kurum, "İstanbul’da 90 bin konutun dönüşümünü yürütüyoruz. İstanbul’umuzun 39 ilçesinde bizim projemizi görebilirsiniz." bilgisini verdi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN