Bakan Soylu, şehitlerin ismini okurken gözyaşlarına hakim olamadı

Bakan Soylu, şehitlerin ismini okurken gözyaşlarına hakim olamadı

Bakan Soylu, 15 Temmuz’da Gölbaşı’nda şehit edilen 51 Özel Harekat Polisi’nin isimlerini okurken gözyaşlarına hakim olamadı. Soylu, şehitler için “Bize güç, kuvvet verdiler” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı Gölbaşı ilçesindeki Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığı ve Havacılık Dairesi Başkanlığı yerleşkesindeki anma programında duygusal anlar yaşandı. Şehit fotoğraflarının önüne karanfil bırakan Bakan Soylu, burada bulunan şehit aileleri ile gazilerin masalarını gezerek onlarla sohbet etti.

BAKAN SOYLU, GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Bakan Soylu, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında burada 44'ü Özel Harekat, 7'si Havacılık Dairesi Başkanlığından olmak üzere 51 kişinin şehit düştüğünü hatırlatarak, şehit isimlerini tek tek okuyarak yoklama aldı. Soylu’nun yoklama alırken gözyaşlarını tutamaması ise dikkatlerden kaçmadı.

süleyman soylu

“AHLAKSIZ BEDDUALARININ HİÇBİRİ TUTMADI”

Yoklama sonrası konuşmasına devam eden Bakan Soylu, "Onları aramızdan ayrılarak bizi eksiltmediler, bilakis bizi bereketlendirdiler. Bize güç, kuvvet verdiler. 15 Temmuz'dan sonra bu ülkeye hep beraber bakalım. O meczubun, ahlaksız beddualarının hiçbiri tutmamıştır” dedi.

“KİMSE YANIMIZA YAKLAŞAMADI”

Bakan Soylu, Özel Harekat Başkanlığı’nın 15 Temmuz öncesinde 6 bin kişi olduğunu, bugün ise 23 bin kişilik bir kadroya sahip olduğunu dile getirerek, “Emniyet teşkilatımızın, jandarmamızın, sahil güvenlik komutanlığımızın tamamı öyle. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz sınır ötesinde operasyon üstüne operasyon yapıyor. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı Harekatında hiç kimse yanımıza yaklaşamadı. Jandarmamız, polis özel harekatımızla birlikte PKK'ya operasyon üzerine operasyon yapıyor. Libya'da biz varız, Doğu Akdeniz'de biz varız. Mühendislerimiz, işçilerimiz, insansız hava araçlarını, helikopterlerimizi üretip terörle mücadeleye omuz veriyor” ifadelerini kullandı.

süleyman soylu

“BU ÜLKE HİÇBİR ŞEYİN SIKINTISINI ÇEKMEDİ”

Koronavirüs salgını sürecinde Türkiye’nin başarılı bir politika izlediğine de değinen Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı: “Doktorlarımız, dünyanın aciz kaldığı virüs mücadelesine karşı ayakta. Koskoca gelişmiş ülkeler bir bez maske için korsanlık yaparken bu ülkede hiçbir şeyin sıkıntısı çekilmedi. Bu devletin jandarması, polisi, memuru, vatandaşının kapısına kadar market alışverişini götürdü. Şimdi birisi bana söylesin, 15 Temmuz bizden bir çakıl taşı koparabilmiş midir, bizi fakirleştirebilmiş midir, bizi aciz, bizi güçsüz kılabilmiş midir? Hayır sadece içimizi acıtmıştır.”

soylu

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN